Ховайся, хто зможе! Чиовники КМДА масово пішли у відпустки та лікарняні

Автор/джерело -  © Обком



Дата публiкацiї - 12.07.2010 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10746

Затримань столичних чиновників найближчим часом не буде. Вони масово йдуть у відпустки і на лікарняних.

Про це пише газета "Сєгодня".

СБУ «засіла» в мерії надовго. Після маски-шоу в кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого і п'ятничного візиту слідчих в земельну комісію Київради, чекати гостей, схоже, варто в управлінні містобудування і архітектури, а також в главку комунальної власності - до цих напрямів у нової влади, як неодноразово озвучував перший заммера Олександр Попов, прикута пильна увага.

«Робота ведеться не проти когось конкретно, просто ця влада в Києві зробила багато поганого, треба навести лад», - сказав глава комітету Верховної Ради по питаннях правосуддя Сергій Ківалов. Джерело в АП це підтверджує. «Зараз завдання - це усунути від влади всіх цих кумів, сватів, зятів мера. Але гучних затримань до осені, принаймні, не буде», - говорить джерело. З усього видно, що стара команда не почне заважати новій наводити лад в столиці. П'ятничний візит правоохоронців поки закінчився нічим.

«Був проведений обшук, більше нічого сказати не можу», - говорить прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

У самій земельній комісії нам сказали, що всі члени комісії були допитані слідчими ще у четвер, а в п'ятницю просто вилучили деякі документи. «Ніхто не був затриманий, все пройшло тихо і мирно». За словами Ківалова, зараз СБУ порушила справу лише по факту, конкретних підозрюваних ще немає.

Справу, нагадаємо, відкрито по статті 362 УК «Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, здійснені особою, яка має право доступу до неї». Мова йде про зломі комп'ютерної системи із земельними актами. За версією слідства (про це, до речі, ми неодноразово писали), земельні ділянки передавалися підставним особам.

Тим часом, чиновники й депутати, що займаються фінансовими і земельними питаннями, масово йдуть у відпустки і на лікарняні. Так, начальник управління Київради по питаннях землекористування Світлана Макєєва, у якої в п'ятницю проводили обшук, пішла у відпустку одразу після візиту бійців «Альфи» до Довгого. Голова земельної комісії Олексій Євлах також не на роботі. «У нього проблеми з серцем після давньої аварії, він лікується в клініці «Борис», - сказав депутат від Блоку Черновецкого Віктор Грінюк ( за іншими данними - його затримано - "Аратта").

Мер Леонід Черновецкий вже більше тижня знаходиться за кордоном - як кажуть, він відлетів на приватному літаку до Швейцарії. Щоправда, на дні народженні Президента він був. «Я його бачив у Віктора Федоровича, нікого з його замов не було. Черновецкий сказав, що ще буде у відпустці», - сказав Ківалов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.