Шуфрич - не останній, кого обміняють на лояльність у парламенті

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 12.07.2010 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10747

Міністр із питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич став жертвою політичної рокіровки і, очевидно, зараз у Кабінеті Міністрів буде звільнено декілька посад, які будуть віддані новим союзникам Партії регіонів.

Таку думку в ексклюзивному коментарі ІМК висловив політтехнолог Тарас Березовець.

За його словами, головне завдання, яке Президент України поставив перед коаліцією, - це скасування політичної реформи 2004 року.

"Закон про референдум, який ініціювала Партія регіонів, поки що відкладений, хоча можливість його прийняття і проведення референдуму 31 жовтня стосовно скасування змін у Конституцію зберігається. Але головне завдання, яке поставив Президент перед Верховною Радою, - це назбирати 300 голосів для того, щоб мати конституційну більшість. Через це потрібні нові посади, якими будуть ділитися", - сказав експерт.

Березовець не виключив, що після звільнення міністра з питань надзвичайних ситуацій Шуфрича будуть також звільнені міністр економіки Василь Цушко та міністр охорони здоров’я Зіновій Митник.

"Крім Н.Шуфрича, можливо, будуть звільнені ще декілька крісел, в тому числі, під питанням - міністр охорони здоров’я З.Митник, міністр економіки В.Цушко. Тобто, ті посади, які можна віддати насамперед "Єдиному Центру" Віктора Балоги, депутатам, які контролюються Петром Порошенком", - зазначив політтехнолог.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.