Нелегалам-таксистам підвищать штрафи

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.07.2010 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10754

Міністерство транспорту і зв’язку ініціює підвищення штрафів за використання автомобілів як таксі без наявності на те дозвільних документів в 16,7 разів до 8,5 тис. гривень.

Про це йде мова в розробленому Мінтрансзв’язку законопроекті, яким пропонується внести зміни до закону «Про автомобільний транспорт».

Законопроект припускає встановлення штрафу для водіїв за надання послуг з перевезення пасажирів і їх багажу в індивідуальному порядку без оформлення документів у розмірі 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8500 гривень).

В даний момент розмір штрафу складає 30 неоподатковуваних мінімумів (510 гривень).

Зараз для того, щоб займатися таксомоторною діяльністю в приватному порядку необхідно одержати ліцензійну карту.

У законопроекті також пропонується підвищити штраф за посадку пасажирів на стоянці таксі водіями, що незаконно займаються перевезенням клієнтів, з 30 неоподатковуваних мінімумів до 200 мінімумів (3400 гривень).

Крім того, окремим абзацом в законопроекті вводиться відповідальність водіїв легкових автомобілів за перевезення пасажирів на замовлення без укладання письмового договору: штраф за таке порушення дорівнює 1 тис. неоподатковуваних мінімумів (17 тис. гривень).

Законопроектом передбачається, що у разі ухвалення його Верховною Радою він вступить в силу з 1 січня 2011 року.

Як повідомлялося раніше, Мінтрансзв’язку ініціює підвищення штрафів за відсутність тахографів на автомобілях міжнародних перевізників в 12,5 рази до 8,5 тис. гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.