У червні випадків замовчування у теленовинах стало втричі більше

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.07.2010 10:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10758

На українських телеканалах триває кастрація інформаційних програм. У ефір ставлять тільки “потрібні” новини. Тон задає телеканал Валерія Хорошковського.

Кількість матеріалів із порушеннями стандартів інформаційної журналістики, що можуть свідчити про замовний характер, а також випадків замовчування суспільно важливих тем, у новинах загальнонаціональних телеканалів у період 31 травня - 26 червня зросла більш ніж у три рази в порівнянні з попереднім місяцем (487), і становила 1549 випадків.

Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Телекритика» у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

Найбільша кількість порушень виявлена у новинах телеканалу «Інтер» - 245; цьому ж каналові належить антирекорд із найбільшої кількості порушень протягом тижня - 85. На другому місці ICTV з 236 порушеннями протягом зазначеного періоду. На третьому - Перший національний із 219, а «1+1» посів четверте місце з 198 підозрілими матеріалами та випадками замовчування важливих тем. Відносно найкращими є показники 5 каналу (152), СТБ (156) та ТРК «Україна» (159).

Таке різке погіршення ситуації, як повідомляють експерти моніторингу, пов’язане передусім із почастішанням випадків замовчування суспільно важливих тем та подій. Зокрема, протягом тижня 21-26 червня усіма або частиною телеканалів було замовчано 57 важливих тем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.