Прократура розслідує, як молода команда Черновецького заробляла на руйнуванні набережної

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 13.07.2010 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10763

ГПУ та прокуратура столиці розслідує криміналоьну справу за фактами зловживань посадовими особами КМДА при видачі дозволів на плавучі ресорани. Як виявилося тільки зараз - вони становлять небезпеку.

Київською транспортною прокуратурою розслідуються кримінальні справи, порушені Генеральною прокуратурою України та прокуратурою міста Києва за фактами використання службовими особами низки державних установ свого службового становища в інтересах третіх осіб під час видачі дозвільних документів, які зумовили використання гідротехнічних споруд набережної річки Дніпро в межах міста Києва для швартування стоянкових несамохідних суден та перевищення своїх повноважень службовими особами окремих підприємницьких структур, які використовують гідротехнічні споруди з порушенням законодавства.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Піл час розслідування кримінальних справ отримані висновки технічної експертизи та свідчення фахівців, які приймали участь у проектуванні гідротехнічних споруд у м. Києві у 1963 та 1983 роках, згідно з якими міська гранітна набережна, за своїм функціональним призначенням, є виключно берегоукріплювальною спорудою і не пристосована для відстою плавзасобів.

Критичні навантаження, зокрема вітрові можуть призвести до руйнування кріплень швартових устроїв, самої гідроспоруди, що призведе до некерованості плавзасобів і загрози життю людей.

Заступник генпрокурора України - прокурор міста Києва у червні ц.р. за результатами проведених перевірок вніс подання міністру транспорту та зв'язку України про усунення порушень закону України "Про транспорт" та іншого законодавства з безпеки судноплавства, в якому зокрема поставлені питання перегляду попередніх висновків державних контролюючих служб щодо можливості використання гідротехнічних споруд.

Слідчим Київської транспортної прокуратури окремі плавзасоби, в т.ч. дебаркадер, на якому розміщено ресторан "Муракамі", визнано речовим доказом у кримінальній справі, та 08 липня 2010 р. згаданий плавзасіб оглянуто і скеровано у безпечне місце та передано на зберігання власнику. Відшвартування дебаркадеру зумовлено необхідністю створення умов для проведення слідчих дій за участі фахівців на місці попередньої стоянки, повідомляють у прокуратурі Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.