Холодна війна-2. Великобританія презентувала міжконтинентальний безпілотник

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.07.2010 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10767

Міністерство оборони Великобританії представило прототип нового ударного безпілотного літального апарату (БПЛА).

Про це 12 липня повідомляє The Press Association.

Безпілотник отримав назву Тараніс (Taranis) на честь бога грому в кельтській міфології. Вартість прототипу, продемонстрованого на презентації у Вартоні, графство Ланкашир, складає 142,5 мільйона фунтів стерлінгів (приблизно 215 мільйонів доларів).

Створенням Тараніса займається британська компанія BAE Systems. Реактивний літак, побудований із застосуванням технології стелс, практично неможливо виявити за допомогою наземних радіолокаційних станцій. Новий БПЛА призначений для проведення розвідки, рекогносцировки та спостереження на території противника.
Крім того, безпілотник зможе виконувати бойові завдання - на його борту може бути встановлено різне озброєння, зокрема, ракети і бомби. БПЛА здатний здійснювати міжконтинентальні польоти. Причому апаратом можна управляти через супутник з будь-якої точки світу.

Льотні випробування Тараніса почнуться в 2011 році.

Компанія BAE Systems вже розробила низку безпілотних літальних апаратів для Міноборони Великобританії. Один з БПЛА, що отримав назву Mantis, у 2009 році завершив перший етап льотних випробувань. Повідомлялося, що його передадуть збройним силам наприкінці 2009 року, проте пізніше терміни було перенесено.

Водночас, 23 квітня в США з авіабази ВПС на мисі Канаверелл, штат Флорида, було вперше здійснено запуск безпілотного орбітального літака X-37B.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.