Україна для людей. Азаров традиційно “забув” розрахуватися з шахтарями за вугілля

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 13.07.2010 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10770

Від сьогодні шахтарям державного підприємства «Львіввугілля» доведеться добиратись на роботу і назад пішки.

Перевізник, який співпрацює з ДП «Львіввугілля», поставив жорстку умову - перевезення шахтарів буде припинено доти, доки об'єднання не розрахується за вже надані послуги.

Про це повідомила прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості в Україні (ППВП).

Як повідомив голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин, і працівники вугільних підприємств Червонограду, і терком Укрвуглепрофсоюзу, і керівництво ДП чудово розуміють претензії перевізника, адже "Львіввугілля" вже два місяці не може оплатити його послуг, але змінити ситуацію неможливо - ДП не може "вибити" в рідному міністерстві гроші за відвантажену вугільну продукцію.

Тільки з початку липня ДП "Львіввугілля" відвантажило ДП "Вугілля України" палива на 24 млн грн, плюс 12 млн грн "зависли" з минулого місяця, але грошей об'єднання так і не побачило. Усі звернення у "Вугілля України", Мінвуглепром натикаються на одні обіцянки, - зазначив керівник профспілки, - минулого тижня профільний міністр пообіцяв керівництву "Львіввугілля" перерахувати за відвантажене паливо 14 млн. грн, але кошти так і не надійшли.

В результаті держпідприємство залишається абсолютно без оборотних коштів (на шахтах немає можливості придбати необхідне обладнання, матеріали, деталі і т.д.).

Крім того, як повідомив Олег Турчин, над мешканцями Червонограда нависла загроза з дня на день залишитися без питної води, так як борг "Львіввугілля" у 5 млн. грн. перед міськводоканалом може обернутися повною зупинкою подачі води всьому місту. "Шахтарі "Львіввугілля" відвантажили неоплаченого палива на 36 млн. грн, а заборгованість ДП за комунальні та інші обов'язкові послуги становить 12 млн. грн, - зазначив лідер профспілки, - тобто власних коштів об'єднання вистачило б для розрахунків з усіма боргами, але через неможливість їх отримати, "Львіввугілля" у критичній ситуації".

По допомогу у вирішенні цієї проблеми червоноградські шахтарі мають намір звернутися до голови Львівської ОДА.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.