Народні депутати партії “За Україну” звернуться до Конституційного суду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.07.2010 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10773

Заукраїнці вважають, що вибори до органів місцевого самоврядування позбавляють громадян права вибору.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

ЗАКОН ПРО ВИБОРИ ПОЗБАВЛЯЄ ЛЮДЕЙ РЕАЛЬНОГО ВИБОРУ. Заява партії «За Україну!»

Партія «За Україну!» констатує, що закон про місцеві вибори, прийнятий правлячою коаліцією 10 липня, брутально порушує одне з основних прав громадян України – право обирати й бути обраним.

Заборонивши брати участь у виборах новим політичним силам, регіонали, комуністи й Блок Литвина позбавляють людей можливості оновити владу і змушують робити вибір лише з-поміж усім набридлих партій-політичних банкрутів. Влада узурпувала право мільйонів українців вирішувати, за кого їм можна голосувати, а за кого – ні.

В більшості місцевих громад мільйони виборців будуть позбавлені конституційного права віддати голос за партію «За Україну!».

Мільйони громадян, які не хочуть пов’язувати себе з жодною партією, не зможуть стати кандидатами, оскільки прийнятий коаліцією закон усупереч Конституції забороняє самовисування. Навіть діючі міські голови чи ті претенденти на посаду голів, яких підтримує абсолютна більшість населення, не зможуть стати кандидатами, якщо не підуть у прийми до «правильних» партій і не домовляться з їх вождями.

Заборонивши участь у виборах до обласних, міських та районних рад як звичайним громадянам, так і новим політичним силам, коаліція водночас заборонила створення виборчих блоків.

По суті, головний сенс прийнятого закону – усунення від участі в виборах будь-яких реальних опонентів режиму Януковича, а відтак – узурпація влади на місцях. Такої нахабної профанації виборів Україна не знала за всю історію своєї незалежності.

Депутати від партії «За Україну!» оскаржать новий виборчий закон у Конституційному суді.
Ми об’єднаємо свої зусилля з усіма, хто готовий захищати право вибору і дати адекватну відсіч узурпаторам народної волі.

Голова парті «За Україну!» В’ячеслав Кириленко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.