Холодна війна-2. Boeing презентував безпілотник на водневому паливі

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 13.07.2010 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10775

Американський авіабудівний концерн Boeing представив перший прототип висотного безпілотного літального апарату Phantom Eye, який здійснюватиме польоти на водневому паливі, повідомляє Flightglobal.

Phantom Eye

Викатка безпілотника відбулася 12 липня 2010 року в місті Сент-Луис, штат Міссурі. Як очікується, у вересні поточного року почнуться наземні випробування апарату, а перший політ тривалістю 4-8 годин відбудеться в першому кварталі 2011 року.

Створений Boeing безпілотник має розмах крил 45,72 метра. Phantom Eye зможе здійснювати польоти на висоті до 19,8 тисяч метрів на швидкості до 150 вузлів (278 кілометрів на годину). Тривалість польоту БПЛА становитиме близько чотирьох діб. Безпілотник зможе перевозити устаткування масою до 204 кілограмів. Відзначною особливістю Phantom Ray є використання в нім двох 2,3-літрових двигунів Ford, які спочатку були спроектовані для автомобіля Ford Ranger.

Роботи із створення водневого безпілотника ведуться достатньо швидко - в березні 2010 року Boeing оголосив про початок монтажу першого прототипу Phantom Eye. Корпус безпілотника планується виконати із застосуванням технології "стелс", яка дозволить понизити помітність Phantom Eye в різних діапазонах хвиль.

Окрім Phantom Eye Boeing також створює ударний стелс-беспілотник Phantom Ray. Перший політ цього апарату намічений на кінець 2010 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.