Холодна війна-2. Пентагону пропонують літаючий позашляховик

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 13.07.2010 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10777

Техаська компанія AVX презентувала Управлінню перспективних дослідницьких проектів (DARPA) Пентагону літаючий позашляховик.

Апарат являє собою позашляховий автомобіль з двома складними повітряними гвинтами співвісної схеми.

Концепт був презентований у програмі Transformer TX, що здійснюється DARPA. Метою цього проекту є створення засобу пересування, не залежного від рельєфу місцевості.

За даними AVX, її позашляховик здатний перевозити вантажі масою до 471 кілограмів на відстань до 463 кілометрів. Швидкість пересування по суші становить близько 130 кілометрів на годину. При цьому в режимі вертольота машина здатна здійснювати польоти на швидкості до 225 кілометрів на годину. Щоб перейти від режиму автомобіля у режим вертольота, необхідно 60 секунд.

Крім основного гвинта, машина має два вентилятори в кільцевому обтічнику, розташованих на задній частині апарату. У горизонтальному польоті вони здатні забезпечувати прискорення або ж можуть бути спрямовані вниз для забезпечення додаткової підйомної сили. AVX пропонує також модернізувати існуючі армійські вертольоти OH-58D Kiowa Warrior із застосуванням аналогічної конструкції.

Компанія AVX заснована у 2005 році колишнім інженером вертольотобудівного концерну Bell Helicopter Троєм Геффі (Troy Gaffey). Розробки цієї американської фірми базуються на застосуванні в літальних апаратах повітряних гвинтів співвісної схеми та прискорювальних вентиляторів. Крім TX, до числа розробок компанії входять модернізований вертоліт OH-58D/AVX, а також цивільні вертольоти AVX 300 і AVX 509.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.