На початку серпня уряд Азарова зробить емісію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.07.2010 21:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10780

На початку серпня держава здійснюватиме емісію для того, щоб розрахуватися з підприємствами з податку на додану вартість, заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко.

За її словами, є запропонована реалізація ПДВ облігаціями, які будуть надані тим підприємствам, де є підтвердження на 1 травня про відшкодування ПДВ.

"Зараз проводяться відповідні перевірки, ця інформація збирається, вона опрацьовується, і я думаю, в кінці цього місяця або з початку серпня буде здійснено відповідну емісію, щоб задовольнити вимоги тих, кому держава заборгувала, для того, щоб це перейшло в площину фінансового ринку. Ми впевнені, що такий фінансовий інструмент буде працювати в Україні ефективно", - відзначила Єфименко.

Тим часом, перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта заявив, що Україна має вразливу економічну систему для кризи.

Він нагадав, що країна практично не має довгострокових ресурсів, відповідно не може реалізовувати довгострокові державні пріоритети, не тільки державні, а й приватного сектора.

"Тому, на мій погляд, Програма (Програма реформ Президента) має першочергові кроки, які потрібно зробити в цьому році і вона має кроки на наступні роки. У цьому році держава в важкому фінансовому стані і потрібно зробити ті кроки, які б вивели його з нього і відновили роботу банківської системи, а далі все це має бути спрямоване на розвиток економіки ", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше голова групи радників голови НБУ Валерій Литвицький заявив, що кредитна емісія, яку проводить Національний банк України, дуже заполітизована.

"НБУ за законом має купувати цінні папери. Ми зобов'язані працювати не тільки каналом купівлі-продажу валюти, а проводити операції з цінними паперами. Хіба чиста кредитна емісія - це щось дивовижне? Або є країни, які живуть без емісії? Кажуть, що ми їх (цінних паперів) дуже багато купили", - пояснив Литвицький.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд не розглядає можливості емісії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.