Кінець міфу про дешевий газ. Азаров обіцяє милостиню для соціуму

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.07.2010 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10784

Кабмін докладе всіх зусиль для посилення соціального захисту у зв’язку з 50% підвищенням ціни на газ, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

При цьому він зазначив, що уряд повинен ухвалити рішення про компенсацію частини витрат населення на ЖКП.

"Рішення, яке ми сьогодні приймемо, спрямоване, в першу чергу, на те, щоб частина сімейного бюджету у малозабезпечених сім'ях, що витрачається на комунальні платежі, стала меншою", - зазначив прем'єр.

Водночас, нагадав він, наразі діє положення, згідно з яким уряд компенсує громадянам такі витрати: якщо вони перевищують 20% від сукупного доходу для працездатних, і 15% - для непрацездатних.

"Уряд значно розширить коло сімей, які можуть скористатися державною допомогою - субсидією на оплату ЖКП. Буде компенсовано витрати, які перевищують 15% для працездатних, і 10% - для непрацездатних", - зауважив Азаров.

Також він також додав, що уряд планує істотно спростити процедуру призначення державної допомоги. За словами глави уряду, відділенням Пенсійного фонду доручено організувати нарахування субсидій на основі власної інформаційної бази власників пенсійних виплат.

"Таким чином, для сімей, які складаються виключно з пенсіонерів, обсяг субсидії буде автоматично перераховано таким чином, щоб витрати такої родини на оплату ЖКП не перевищували 9-10% від сукупного доходу", - зазначив Азаров.

Крім того, за словами прем'єр-міністра, органи соціального забезпечення мають кожній сім'ї, де є працюючі громадяни, надіслати повідомлення про можливе зменшення витрат на оплату комунальних послуг для заощадження сімейного бюджету.

Ці повідомлення, за його словами, повинні бути з роз'ясненням про складання заяви про отримання субсидій, а також, яким чином повинна заповнюватися декларація про доходи сім'ї. Бюрократичну процедуру при оформлені субсидій буде мінімізовано.

"За новими порядками, людині не треба буде ходити по ЖЕУ, підприємствах і різних установах для збору нескінченних довідок. Всі необхідні документі повинні оформити самі органи соціального забезпечення. Ніяких інших документів у громадянина ніхто не буде мати право вимагати, а за пенсіонерів, взагалі, усе зроблять відділення пенсійного фонду", - наголосив він.

Також глава уряду сказав, що Кабмін дає 1,5 місяці для оформлення цільової державної допомоги щодо оплати комунальних послуг. "До 1 вересня в Україні не повинно бути жодної родини, яка б не знала про нові можливості отримання допомоги, і яка б не скористалася наданою урядом можливістю", - зауважив він.

Також Азаров не відкидає, що певні труднощі зі збором всіх необхідних документів можуть виникнути у зв'язку з періодом літніх відпусток.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання електроенергетики України (НКРЕ) затвердила нові роздрібні ціни на природний газ для населення. Про це йдеться в постанові НКРЕ № 812 від 13 липня 2010 року.

Від “Аратти”: як загальновідомо, Президент України Віктор Янукович, після підписання Харківських угод публічно заявляв, що у зв'язку з тим, що вдалося домовитися про низьку ціну на газ, то не буде ні зростання цін на паливо для населення, ні підвищення комунальних тарифів.

Якщо слова Президента нічого не варті або не відповідали реаліям, то абсолютно не зрозуміло: навіщо було публічно брехати? навіщо будо підписувати і зі скандалом ратифікувати угоди, які не принесли жодної користі українським громадянам?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.