Іспанці збудують у Криму п’ять сміттєпереробних заводів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 14.07.2010 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10787

Іспанська компанія Hera Holding спільно з урядом Іспанії планує реалізувати в Криму проект з переробки твердих побутових відходів, згідно з яким на півострові планується збудувати кілька сміттєпереробних заводів.

Як повідомив керівник позаштатних радників кримського прем'єра Віталій Нахлупін, загальна сума інвестицій в кримський проект має скласти близько 30 мільйонів євро. 70 відсотків цієї суми – це кошти власне компанії Hera, ще 30 відсотків – кошти уряду Іспанії. Проект реалізовуватиметься у рамках Кіотського протоколу за схемою так званих „зелених інвестицій”.

З-поміж інших регіонів України Крим виявився найбільш підготовлений для „зеленого інвестування”, зазначив Нахлупін. Спочатку іспанська компанія планує взятися за вже існуючі у Криму сміттєзвалища: сортувати там сміття та виробляти з нього метан.

П’ять заводів замість двох

Другим етапом стане будівництво сучасних сміттєпереробних заводів з використанням плазмової технології переробки відходів, яка дозволяє не викидати шкідливі речовини до навколишнього середовища та виробляти додаткову електроенергію.

„На сьогодні для реалізації проекту набільше пасує Алуштинське сміттєзвалище, хоча іспанці заявили 5 місць для будівництва сміттєпереробних заводів... Наразі ми активно працюємо над фінансовим планом, адже планувалось, що буде 1-2 заводи, а заявлено п'ять”, - сказав Нахлупін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.