Центр радіочастот застерігає українців від купівлі iPhone

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.07.2010 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10789

Український державний центр радіочастот застерігає українців від купівлі телефонів марки iPhone, які не сертифіковані в Україні.

iPhone наразі не може бути ввезений на територію України та реалізований через торговельну мережу згідно із законодавством. При підключенні до мереж українських операторів цей телефон буде внесе в так званий "сірий" список і згодом може бути назавжди відключений, перетворившись на дорогу і марну іграшку, застерігає центр радіочастот.

Без проблем можуть працювати в Україні тільки ті iPhone, які були ввезені громадянами з-за кордону або отримані ними в міжнародних поштових відправленнях для власних потреб.

Держпідприємство наголошує, що таким чином можна ввезти два телефони. Крім цього, апарати повинні бути зареєстровані в узагальненій базі даних кодів IMEI мобільних терміналів, які веде Український державний центр радіочастот.

13 червня набрав чинності Закон України № 2299 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду в галузі зв'язку. Закон передбачає додаткові повноваження для Державної інспекції зв'язку з проведення перевірок суб'єктів господарювання, зокрема, дотримання ними умов реалізації засобів зв'язку. Суб'єкти господарювання, згідно з пунктом 1.6. Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, затверджених рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України, мають право здійснювати реалізацію тільки тих радіоелектронних та випромінювальних пристроїв, які відповідають встановленим законодавством умовам їх застосування в Україні.

Центр стурбований повідомленнями про реалізацію продукції Apple на тіньовому ринку в Україні. Так, минулого тижня газета Сєгодня повідомила про те, що в країну починають нелегально ввозити iPhone, встановлюючи на них завищену ціну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.