Тимошенко підозрює, що в Азарова все гарно тільки на словах

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.07.2010 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10793

Юлія Тимошенко вважає безпідставним підвищення тарифів на газ для населення, оскільки НАК “Нафтогаз України” на сьогоднішній день перебуває в стабільному фінансовому стані.

"Для цього немає ніяких підстав і ніякої потреби. НАК "Нафтогаз", який ми поставили повністю на ноги, захистили від банкрутства, витягнули з усіх боргів за два роки, поки я працювала, сьогодні знаходиться в нормальному фінансовому стані, і не потрібно категорично підвищувати ціни на газ для населення, а ще й на 50%", - заявила Тимошенко сьогодні на брифінгу в Києві.

Тимошенко при цьому висловила обурення діями чинної влади. "Якщо Янукович розповідає, що у них починає налагоджуватися економіка, то яке він має моральне право при цих пенсіях і заробітних платах піднімати на 50% ціни на побутовий природний газ для споживання людей?" – підкреслила вона.

Екс-прем'єр нагадала, що її уряд навіть у найважчі місяці фінансової кризи зміг утримати ціни на газ для населення. "Це дійсно екстраординарна подія, тому що навіть в розпал кризи в 2008-2009 році, коли і світ, і Україна знаходилися в епіцентрі фінансового розвалу, навіть тоді я як Прем’єр-міністр не допустила підвищення цін на природний газ побутового використання для громадян України", - констатувала вона.

Тимошенко також наголосила, що для потреб населення використовується природний газ українського походження, якого у держави достатньо. "Я хотіла би повідомити всім людям, що вони споживають в побуті не російський природний газ, вони споживають газ українського видобутку, і його вистачає для того, щоб закрити всі побутові потреби сьогодні людей", - сказала вона.

"І тому сьогодні на український газ немає ніякої причини підвищувати ціни на 50%", - резюмувала Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.