Тимошенко впевнена, що підвищення цін на газ не пов’язане з вимогами МВФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.07.2010 19:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10799

Юлія Тимошенко переконана, що рішення уряду про підвищення цін на природний газ для населення не пов’язано з вимогами Міжнародного валютного фонду.

"Я переконана, що сьогодні підвищення на 50% цін на природний газ для населення України пов'язано не з вимогами МВФ. З МВФ завжди можна домовитися про інші компенсатори покриття дефіциту фінансів України", - сказала Тимошенко сьогодні на брифінгу в Києві.

Екс-прем'єр наголосила, що свого часу перед її урядовою командою Міжнародний валютний фонд неодноразово порушував питання про необхідність підвищення ціни на природний газ для населення. "Але це виключно питання і рішення українського уряду", - підкреслила вона.

"Незважаючи на те, що така вимога ставилася, я жодного разу на ці вимоги не пішла і забезпечила для України три транші від МВФ в розпал кризи, тоді, коли було найскладніше це робити", - підкреслила Тимошенко.

На думку екс-прем'єра, теперішнє урядове рішення про підвищення ціни на газ для населення зумовлено певними зобов'язаннями нової влади перед спонсорами своєї виборчої кампанії, зокрема необхідністю повернення компанії "Росукренерго" 5,4 мільярдів доларів за рахунок державних фінансових ресурсів. "Це викликано однією причиною, тому що потрібно повертати компанії "Росукренерго" 5,4 мільярдів доларів", - додала вона.

Таким чином, за її словами, борг компанії "Росукренерго" виплачуватиметься за рахунок пересічних громадян. "Безумовно, їх потрібно звідки брати. Безумовно, ці 5,4 мільярдів доларів - великі гроші. І саме тому їх вирішили зібрати як додаткову плату з тих людей, які живуть з останніх копійок", - пояснила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.