Біля Індонезії вчені знайшли величезний підводний вулкан

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 14.07.2010 19:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10800

В океані недалеко від Індонезії був виявлений величезний діючий підводний вулкан. Його висота становить близько 3,8 тисяч метрів, повідомляється в прес-релізі Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

Вулкан, що знаходиться на глибині близько 5,5 тисяч метрів, отримав назву Кавіо Барат (Kawio Barat). Він був виявлений і досліджений за допомогою дистанційного керованого глибоководного зонду, яким оснащений новий дослідницький корабель Okeanos Explorer. Зонд за допомогою сонарів і відеокамер може укладати карти глибоководного ландшафту.

Okeanos Explorer приступив до масштабного вивчення океанічного дна місяць тому, уточнює Associated Press. За цей час корабель дослідив близько 6,2 тисяч квадратних кілометрів поверхні. Після виявлення вулкану було вирішено детально вивчити Кавіо Барат для того, щоб відкалібрувати прилади зонду і підготувати їх до подальшої роботи.

Попередню інформацію про існування підводного вулкану учені отримали від дослідницьких супутників.

Індонезія розташована над так званим Кільцем вогню - регіоном, в якому знаходиться безліч діючих вулканів. Найбільший з вулканів Кільця вогню - Кракатау. В результаті його виверження в 1883 році загинуло 36 тисяч чоловік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.