У школах бельгійського міста заборонили носити релігійні атрибути

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.07.2010 01:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10801

Адміністративна рада бельгійського міста Шарлеруа ввела з нового навчального року заборону на носіння в комунальних школах мусульманських хусток і християнських хрестів, повідомили місцеві ЗМІ.

Нижня палата федерального парламенту Бельгії в травні цього року проголосувала за заборону по всій країні на носіння жіночого традиційного мусульманського вбрання - паранджі і нікаба

Заборонна міра поширюється на носіння будь-яких політичних, філософських і релігійних атрибутів як учнями початкових, так і середніх шкіл.

Нижня палата федерального парламенту Бельгії в травні цього року проголосувала за заборону по всій країні на носіння жіночого традиційного мусульманського вбрання - паранджі і нікаба. Аргументом на користь ухвалення рішення став той факт, що за подібним вбранням не можна ідентифікувати того, хто його носить.

Якщо законопроект буде схвалений верхньою палатою парламенту, Бельгія стане першою в Євросоюзі державою, де ухвалений закон, що забороняє носіння паранджі у громадських місцях, повідомляє РІА "Новості".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.