Міліція затримала активісток FEMEN за купання у фонтані: їх судитимуть

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2010 02:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10807

Співробітники міліції затримали трьох активісток організації FEMEN під час акції “Нема води в крані - миюся на Майдані” на Майдані Незалежності.

Про це повідомила прес-секретар руху Тетяна Козак.

За її словами, трьох активісток Олександру Шевченко, Ганну Гуцол і Женю Крайзман було затримано і поміщено до слідчого ізолятора. Станом на 16:00 дівчат везли до суду. Їм інкримінують статтю 153 ч. 1 (порушення правил проведення акції) та 173 (хуліганство), повідомляє "Українська правда".

"Ми проводили нашу щорічну акцію “Нема води в крані - миюся на Майдані”. Ми третій рік купаємося у фонтані, але в цьому році чомусь вирішили, що цього робити не можна. І про це нам повідомили безпосередньо перед акцією. Міліція підійшла і сказала, але чому не можна, пояснити не змогла. Тому ми продовжили проводити свою акцію", - розповіла Козак.

Крім того, за її словами, під час затримання міліція застосувала до активісток силу. "Трьох дівчат стягли з парапету, затягли в машину і відвезли у відділок", - сказала Козак.

Пізніше стало відомо, що 16 липня 2010 р. о 9:00 відбудеться суд над активістками FEMEN. О 8:40 FEMEN зробить заяву у приміщенні суду. Вони готують зустрічний позов про незаконні дії міліції за статтею 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій) і 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій). Будь-яке рішення суду не на користь активісток буде оскаржено, повідомляє прес-служба руху.

Варто зазначити, що жіночий рух FEMEN часто протестує проти політики чинної української влади. Так, нещодавно активістки руху FEMEN висловили протест у зв'язку з офіційним візитом Президента Росії Дмітрія Мєдвєдєва до України у формі перфоманса "Задранная Медведевым", в ході якого одна з активісток руху з намальованими червоною фарбою кривавими слідами ведмедячих лап на тілі оголилася біля дверей Адміністрації президента Віктора Януковича. Пізніше вони звернулися до Державного секретаря США Гілларі Клінтон по допомогу і захист від української влади на чолі з Януковичем, яка ущемляє права жінок.

Раніше активістки FEMEN в Україні закликали жінок з оточення членів нового українського уряду оголосити своїм чоловікам і коханцям секс-бойкот. У такий спосіб феміністки хотіли висловити своє обурення заявою новообраного прем'єр-міністра країни Миколи Азарова про те, що жінка не може працювати в уряді, тому що не здатна сказати тверде "ні".

Раніше правоохоронці затримали в Києві біля будівлі уряду одну з активісток жіночого руху FEMEN, що брала участь в акції протесту біля стін Кабінету міністрів. А нещодавно працівники СБУ провели бесіди з активістками руху.

FEMEN, у свою чергу, відповів черговою акцією під стінами СБУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.