Уряд Азарова спричинив падіння виробництва

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2010 10:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10809

Скорочення промислового виробництва одночасно з різким падінням цін на промислову продукцію - це дуже серйозний сигнал, що демонструє негативні тенденції економіки, в якій не проводяться структурні реформи.

Про це на брифінгу заявила голова Комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.

“Якщо в першому кварталі промисловість демонструвала зростання, яке було забезпечене завдяки ще уряду Юлії Тимошенко, то в другому кварталі, уже за уряду Азарова ми спостерігаємо спад: на 1,8% - у квітні, на 0,6 - в травні і на 0,5 - у червні”, - заявила Королевська.

“Відсутність реакції представників уряду на падіння промвиробництва, які три місяці спостерігають за цією негативною тенденцією, вже восени призведе до масового закриття підприємств і нової хвилі економічної кризи”, - додала голова Комітету ВР.

Крім того, коментуючи скасування пільг для хіміків і металургів, Королевська також зазначила, що це рішення необхідно було приймати ще на початку року, коли ці галузі демонстрували позитивну динаміку.

“Зараз же уряд скасував пільги в найневідповідніший момент - на тлі падіння обсягів виробництва, негативних тенденцій на зовнішніх ринках і відсутності попиту на внутрішньому. При цьому скасування пільг не компенсувалося наданням стимулів для модернізації підприємств”, - сказала Королевська.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.