Україна для людей. Столична влада піднімає платню за проїзд у метро

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.07.2010 11:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10811

Київська міськадміністрація не ініціює підвищення вартості проїзду в столичному метрополітені, проте буде змушена зробити це за рішенням суду.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Київської міськадміністрації Олександр Попов на брифінгу в четвер, 15 липня.

"Якщо буде рішення виконавчої служби про виконання судового рішення, то воно набуде чинності, ми ініціативи зі свого боку не проявляємо. А метрополітен буде змушений піти на той ризик, який буде запропоновано (за рішенням суду)", - наголосив перший заступник мера.

При цьому Попов зазначив, що на сьогоднішній день економічно обґрунтований тариф на проїзд у київському метро складає 2,42 гривні. Водночас, він зауважив, що на вартості проїзних квитків це підвищення не позначиться.

Як повідомлялося раніше, на початку липня перший заступник голови КМДА Олександр Попов повідомив, що допускає підвищення вартості проїзду в метрополітені з 1,7 гривень до двох гривень.

В листопаді 2008 року проїзд у Київському метрополітені, а також у тролейбусах, трамваях і автобусах подорожчав у чотири рази - до двох гривень за одну поїздку.

З 31 січня минулого року жетони на проїзд у столичній підземці подешевшали на 30 копійок до 1,70 гривень. При цьому вартість проїзних значно подорожчала.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.