Американські шаттли літатимуть ще рік, а астронавти націлилися на астероїди

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 16.07.2010 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10813

Комітет сенату США з торгівлі, науки і транспорту схвалив рішення продовжити програму “Шаттл” ще як мінімум на рік, до 2012 р., а також продовження місії американського сегменту Міжнародної космічної станції (МКС) на навколоземній орбіті до 2020 р.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Також сенатори сьогодні підтримали рішення президента США Барака Обами відмовитися від відновлення польотів на Місяць. Натомість американці відправлять своїх астронавтів на астероїди та інші космічні об'єкти, розташовані далеко від Землі.

Згідно програмі "Шаттл", шаттли повинні були бути списані в кінці 2010 р. - початку 2011 р., тепер цей термін подовжиться на рік. Замість них для доставки астронавтів на Міжнародну космічну станцію NASA планує використовувати російські космічні кораблі "Союз".

Крім того, на початку лютого ц.р. президент США Барак Обама ухвалив рішення скоротити наукову програму NASA вартістю 100 млрд дол., направлену на повернення американських астронавтів на Місяць, оскільки її реалізація потребувала б дуже великих бюджетних витрат аж до 2030 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.