«Газпром» попросив Тимошенко забути, що він їй щось продавав

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.07.2010 22:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10820

АК «Нафтогаз» змінив свою тактику в Стокгольмському суді після прохання керівництва «Газпрому» не втягувати їх в конфлікт з РосУкрЕнерго.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня», посилаючись на лист заступника голови правління ВАТ «Газпром» і одночасно глави координаційної ради «РосУкрЕнерго» Валерія Голубєва до голови правління «Нафтогазу» Олега Дубини.

У листі, датованому 15 вересня 2009 року, «Газпром» просить «Нафтогаз» відкликати із Стокгольмського суду свою заяву, що «містить невірно викладені факти, умисно спотворене і вільне трактування подій і документів, а також твердження, що не відповідають дійсності, відносно ВАТ «Газпром» і його посадових осіб».

«Ми вже неодноразово звертали вашу увагу, що ВАТ «Газпром» і РосУкрЕнерго є самостійними юридичними особами. У зв’язку з цим вважаємо неприпустимим, щоб НАК «Нафтогаз України» будував свою лінію захисту в спорах з третіми особами на залучення до таких спорів ВАТ «Газпром», а також на неправдивих заявах на адресу як самого ВАТ «Газпром», так і його керівництва», - сказано в документі.

На думку видання, лист Голубєва – «ключ для розуміння, чому ж було змінено третє подання в Стокгольмський арбітраж і чому після цього в справі «РосУкрЕнерго» проти «Нафтогазу» як третя сторона не фігурували ні «Газпром», ні перші особи Російської держави».

Довідка.

Раніше на офіційному сайті лідера БЮТ Юлії Тимошенко було оприлюднено проміжне рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція), згідно з яким НАК «Нафтогаз України» змушений компенсувати компанії «РосУкрЕнерго» 12.1 млрд. куб. м. (включаючи штрафні санкції) газу через незаконне відчуження палива на початку 2009 року. Водночас, згідно з позицією юристів НАК, операція була оформлена законно. Оскільки спірні 11 млрд. куб. м. газу «Нафтогазу» були продані російською компанією «Газпром».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.