Цушко переконаний, що захопленням ГПУ він врятував Януковича від арешту

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.07.2010 13:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10824

Екс-міністр внутрішніх справ Василь Цушко вважає, що якщо б не його дії в Генпрокуратурі в травні 2007 року, то були б арештовані Віктор Янукович, Микола Азаров і інші.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сєгодня".

"Тоді своїми діями я очевидно вніс свою лепту в те, щоб Ющенко втратив другий строк президентства. Якби тоді був незаконно замінений Генпрокурор, а я в Генпрокуратуру саме й пішов, щоб не допустити цього, то вони б могли зробити дуже просто - заарештували б всю опозицію", - заявив Цушко.

"Був список тих, хто підлягав арешту. У першій десятці - Віктор Янукович, Олександр Мороз, Микола Азаров, Андрій Клюєв. Їх мали обвинуватити в невиконанні указу Президента по забезпеченню виборів", - заявив Цушко.

"Далі б у країні не залишилося б жодного опозиціонера. Була б демократія по-ющенківськи й по-гелетеєвськи. Ющенко адже тоді пішов по свавіллю, незаконно призначивши нову людину Генпрокурором замість Святослава Піскуна. Це свавілля я зупинив. У правовому аспекті я діяв правильно", - вважає він.

Він також упевнений, що якщо б до ранку 27 травня не з'явилась домовленість про дострокові вибори, "то події вийшли б з-під контролю".

Як відомо в травні 2007 року після звільнення Святослава Піскуна з посади Генпрокурора, співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в Генпрокуратуру і двері в приймальню Генпрокурора. Їм чинили опір працівники Управління держохорони.

Безпосередню участь в цих подіях брав тодішній міністр внутрішніх справ Цушко.

Від “Аратти”: як загальновідомо, події травня 2007 року розпочалися задовго до штурму міліцейським спецназом приміщення ГПУ.

Нагадаємо, що саме у 2007 році тодішня коаліція вперше застосувала технологію тушкування і публічно, вустами тодішнього спікера Олександа Мороза, повідомила про намір довести свою тушковану чисельність зо 300 недоторканних кнопкодавів.

Мета тоді, як і зараз, була очевидною: змінити Конституцію у будь-який спосіб, аби наділити Януковича необмеженною владою.

Різниця лише в тому, що тоді Янукович був прем'єром, а нині він Президент. Хоча методи і цілі, вочевидь, - не змінилися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.