Українці звинувачують у підвищенні тарифів на газ Януковича і Азарова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2010 03:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10829

Президент України Віктор Янукович і Кабінет Міністрів на чолі з Миколою Азаровим несуть основну відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення.

Більшість українців відзначили, що підвищення тарифів істотно позначиться на їх сімейному бюджеті, - така ціна заявленому Януковичем “покращенню життя”

Такі дані опитування, проведеного Інститутом ім. Горшеніна серед населення України, повідомляє “Газета по-київськи”.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Інституту, на думку 35,8% громадян, Віктор Янукович несе основну відповідальність за підвищення тарифів газ для населення.

Майже така ж кількість респондентів (33,2%) покладає відповідальність на Кабінет Міністрів. При цьому кожен п'ятий опитаний (19,2%) звинувачує у подорожчанні Верховну Раду, а кожен десятий (9,7%) - МВФ. Вважають відповідальною за подорожчання газу опозицію 8,2% опитаних, Росію - 3,1%, облгази або міськгази - 2,3%, бізнесменів - 2,2% громадян України.

Вважають, що уряд підняв ціни на газ для населення з метою особистого збагачення окремих політиків і бізнесменів, 36,7% громадян України. 35,8% - з метою наповнення держбюджету, а 29,5% - з метою відновлення співпраці з МВФ.

Дотримується думки, що ціни на газ підвищили для того, щоб привести їх у відповідність з ринковими, економічно обґрунтованими цінами, кожен десятий респондент (11,2%), а 2,4% опитаних висловили думку, що це необхідно для модернізації та ремонту газових мереж.

При цьому більшість українців (70% опитаних) відзначили, що підвищення тарифів істотно позначиться на їх сімейному бюджеті.

Опитування проводилося з 17-18 липня 2010 року. Всього, згідно з випадковою вибіркою, було опитано 1 000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів.

Нагадаємо, роздрібні ціни на природний газ для населення з 1 серпня підвищаться на 50%.

Президент не відповідає за власні слова

22 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович заявив, що зниження ціни на російський газ дозволить не підвищувати його ціну для населення і тарифи на житлово-комунальні послуги в 2010 році.

"Це (зниження ціни на газ) дасть нам можливість не підвищувати цього року тарифи на газ і житлово-комунальні послуги", - сказав він на прес-конференції в Києві.

21 квітня президенти України і Росії в ході зустрічі в Харкові домовилися про зниження ціни на імпортний газ на 30% від вартості, яка щоквартально розраховується за формулою, закріпленою в контракті на постачання газу між російським Газпромом і НАК "Нафтогаз України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.