Росія хоче маніпулювати Януковичем через Кіріла

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 20.07.2010 12:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10834

Росія використовує забобонність Януковича для впливу на Україну. “Мета - забрати в українців їхню країну...”

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Олександр Палій, коментуючи візит російського патріарха Кіріла до України.

"Янукович часто їздить на Афон, довіряє різноманітним знакам. І на нього намагаються поширити вплив через візити та навіювання і взяти під контроль. Ним намагаються маніпулювати як забобонною людиною", - вважає Палій.

Політолог також вважає візит Кіріла до України політичним, а не релігійним.

"Московська церква дуже міцно пов’язана з державою, а Кіріл - це російський чиновник, який повністю працює на російські національні інтереси. Мета у РФ і патріарха зрозуміла - забрати в українців їхню країну. І фактично вони постійно над цим працюють", - сказав політолог.

За його словами, за 9 днів свого перебування в Україні Кіріл пропагуватиме політичне єднання з Москвою. "Але у цьому єднанні українці ледь не були знищені як народ", - нагадав експерт.

"Україна - прямий спадкоємець Київської русі, а Московія більше фіно-угорска країна, яка перебувала під монгольським впливом значно більше, ніж під впливом Київської Русі. І значний вплив на Московію залишила все таки Золота Орда, а не Київська Русь. Але тим не менше з політичної точки зору для Кіріла і для Росії важливіше прив’язати себе до нашого спадку", - зауважив Палій.

Довідково.

Стаття 35.

Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і риту альні обряди, вести релігійну діяльність. Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

Ніхто не може бути увільнений від своїх обов'язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань. У разі якщо виконання військового обов'язку суперечить релігійним переконанням громадянина, виконання цього обов 'язку має бути замінене альтернативною (невійськовою) службою.


Конституція України


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.