На “Фарнборо-2010” Україну представить регіональний реактивний літак нового покоління

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 20.07.2010 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10835

Виготовлений на підприємстві сфери діяльності Міністерства промислової політики України ДП Антонов, регіональний реактивний літак нового покоління Ан-158 бере участь у міжнародній аерокосмічній виставці “Фарнборо-2010” у Лондоні.

Ан-158 бере участь у Лондонській аерокосмічній виставці “Фарнборо-2010”

Як повідомили в Мінпромполітики, за інформацією ДП Антонов, рівень комфорту пасажирської кабіни Ан-158 відповідає найсучаснішим магістральним літакам, і може базуватися на широкій мережі аеродромів (від свого попередника, базового Ан-148, новий літак відрізняється збільшеною пасажиромісткістю - до 99 чоловік, зменшеними на 9% витратами пального і на 12% - прямих експлуатаційних витрат - "Аратта").

"Ми представляємо міжнародній авіаційній громаді високотехнологічний конкурентоспроможний продукт, що відповідає всім сучасним вимогам і нормам безпеки та екологічності, а також побажанням його потенційних замовників", - сказав президент - генеральний конструктор підприємства Дмитро Ківа.

При цьому він зазначив, що гарантія цього - поєднання технологічних досягнень провідних авіаційних підприємств світу, які беруть участь у програмі Ан-158, з багатим досвідом Антонова у створенні регіональних літаків.

У Мінпромполітики зазначили, що беручи участь у виставці “Фарнборо-2010”, Антонов має намір провести переговори з представниками авіаційної промисловості та експлуатантів авіатехніки різних країн для просування продукції та послуг Ан на міжнародний ринок.

Водночас підприємство планує підписати низку угод.

Нагадаємо, що 28 квітня 2010 року, вперше піднявшись у небо, Ан-158 почав програму льотних випробувань. Зараз виконано більше 30 польотів загальною тривалістю понад 70 годин, у ході яких перевірена стійкість, маневреність літака, а також його льотно-технічні характеристики.

Завершити програму сертифікаційних випробувань і отримати сертифікат зразка планується до кінця поточного року. Зараз на Серійному заводі Антонов у Києві ведуться роботи із запуску літака у виробництво в кооперації з партнерами з РФ та інших країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.