Заарештований Ігор Діденко підозрює, що його вб’ють

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.07.2010 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10836

Колишній перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко побоюється, що його можуть позбавити життя.

Про це він заявив сьогодні під час розгляду Апеляційним судом міста Києва апеляції на рішення Печерського райсуду столиці про його арешт.

«Я не відкидаю той фактор, що зухвалі політичні групи, підбурювані своїми економічними замовниками, вдадуться до того, щоб мене просто позбавити життя», - сказав Діденко.

Також він зазначив, що умови його утримання у столичному Лук’янівському СІЗО є незадовільними.

Крім того, Діденко наголосив, що не ухилявся від слідства і у період з 15 червня по сьогоднішній день слідчий поставив йому лише 15 запитань.

Як сказав Діденко, він запрошує Президента України Віктора Януковича у Лук’янівське СІЗО, щоб той подивився на умови перебування.

Також він заявив, що офіційно має намір записатись на прийом до голови СБУ Валерія Хорощковського.

Між тим, Апеляційний суд міста Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу в вигляді арешту стосовно колишнього першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Діденка.

Відповідне рішення суд прийняв сьогодні після розгляду апеляції на рішення Печерського суду.

Суд мотивував своє рішення тим, що адвокати Діденка не навели доказів на користь необхідності відміни рішення про його арешт.

Під час зачитування суддею рішення присутній у залі суду Діденко зауважив, що не згоден з таким рішенням суду, адже необгрунтоване.

Як повідомлялося раніше, Печерський райсуд Києва 12 липня обрав стосовно Діденка міру запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці.

Суд мотивував своє рішення тим, що Діденко, маючи високий соціальний статус, оскільки свого часу перебував на відповідальній посаді, має можливість перешкоджати слідству, тому з метою попередження таких дій, суд виніс рішення про його арешт.

Діденко був затриманий 9 липня. За словами начальника прес-центру СБУ Марини Остапенко, затримання Діденка відбулося у рамках проведення слідчих дій у кримінальній справі, яку було порушено стосовно нього 10 червня за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.