Через космічні борги можуть постраждати кияни

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 20.07.2010 21:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10840

АК “Київенерго” не виключає можливості обмеження електропостачання ВАТ “Київводоканал”, КП “Київський метрополітен” та КП “Київпастранс” через борги.

Про це повідомив сьогодні голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

Соколовський підкреслив, що на сьогодні графіки погашення заборгованості за електричну енергію надало тільки КП "Київміськсвітло". За його словами, найбільшу заборгованість за електроенергію мають ВАТ "Київводоканал" - 516 млн. грн, КП "Київський метрополітен" - 46 млн. грн, КП "Київміськсвітло" - 24 млн грн, КП "Київпастранс" - 23 млн. грн.

"Залишати цю ситуацію так, як є сьогодні, ми не будемо. Тому, якщо найближчим часом не будуть підписані графіки погашення заборгованості і не буде вирішене питання по їх фінансуванню, ми можемо вдатись до обмежень. Але нам, безумовно, цього не хотілося б", - зазначив Соколовський.

Він наголосив, що загальна заборгованість споживачів перед АК "Київенерго" за електричну та теплову енергію складає 2 млрд грн, зокрема, 1,1 млрд. грн - за теплову енергію і 900 млн. грн - за електричну енергію.

Від “Аратти”: власне кажучи, чинне законодавство України не передбачає колективної відповідальності за боргові зобов'язання суб'єктів господарської діяльності. Для вирішення цих суперечок існує механізм судового стягнення боргів із боржника.

В даному випадку кияни і гості столиці аж нічого не винні "Київенерго", проте погрози пана Соколовського засвідчують, що саме вони мають нести солідарну відповідальність за борги підприємств, до яких не мають жодного стосунку.

На наше глибоке переконання, якщо задекларовані дії "Київенерго" перейдуть у практичну площину - настане час прокурору столиці надати їм правову оцінку, згідно з чинним законодавстовом.

Ми сподвівємося, що саме так й буде. Бо інкаще - це вже кваліфікуватиметься чинним законодавством як бездіяльність посадової особи, яка нанесла відчутної шкоди законним інтересам сотень тисяч громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.