Сьогодні Президент взнав про міліцію

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 3.10.2006 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1085

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко

Керівник МВС поінформував Главу держави про підсумки роботи відомства за 9 місяців цього року та хід виконання Указу Президента від 19 липня 2005 року “Про ліквідацію Державної автомобільної інспекції МВС України”. Згідно з цим документом МВС мало створити патрульну службу на базі підрозділів патрульно-постової служби міліції та Державтоінспекції.

За словами міністра, за 9 місяців поточного року спостерігається позитивна динаміка щодо кримінальної ситуації в країні. Зокрема, зафіксовано на 17% менше злочинних проявів, кількість умисних вбивств зменшилася на 6%, розбоїв - на 60%. Також налагоджено роботу в сфері реєстрації транспортних засобів - це дозволило збільшити надходження до Державного бюджету та Пенсійного фонду.

Щодо реформування ДАІ, відзначив міністр, то цей процес протікає успішно. Зменшення чисельності працівників автоінспекції на третину дозволило збільшити кількість практичних працівників та навантаження на них, підвищити ефективність роботи дорожньо-патрульних служб, посилити вплив на дисципліну учасників дорожнього руху в 2006 році.

Ще одним свідченням успішної реформи Луценко вважає значну кількість виявлених з початку року дорожніх порушень - понад 3,8 млн. “Здійснені якісні перетворення дозволили вперше за минулі п'ять років досягти позитивних тенденцій в аварійності. За 8 місяців 2006 року на автодорогах України зареєстровано ДТП з постраждалими на 5% менше, ніж торік. При цьому на 9 % зменшилася кількість загиблих учасників дорожнього руху”, - поінформував міністр Главу держави.

В контексті реформи ДАІ Президент поцікавився тим, чи вплинула вона на якість забезпечення охорони громадського порядку також і в сільській місцевості. За словами міністра, нині, завдяки структурній перебудові, патрульна служба існує в усіх міськрайорганах внутрішніх справ. З понад 600 підрозділів патрульної служби 55% працюють у невеликих містах, селах та селищах, де донедавна не було патрульно-постових служб. І якщо раніше охорона громадського порядку в селі забезпечувалася тільки дільничними, то сьогодні ці завдання виконують майже 7 тис. працівників патрульної служби. Штат нової служби було збільшено майже на третину - з 14 до 18 тис. посад, що дозволило майже у півтора рази збільшити кількість нарядів міліції в населених пунктах.

За підсумками розмови Ющенко також звернувся до Кабінету Міністрів з проханням підтримати проект зі створення в Україні Міжнародного центру підготовки сил підтримання громадської безпеки, який має намір реалізувати французька сторона.

Президент та міністр також обговорили унормування правил проходження автомобільних кортежів вищих посадових осіб держави, а саме: Президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради. Міністр наполягає на запровадженні європейських стандартів у цьому питанні. Президент, який виступив ініціатором такого підходу ще торік, підписав сьогодні відповідний указ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.