Луценко вважає, що є всі підстави притягнути Черновецького до відповідальності

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.07.2010 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10850

Колишній міністр МВС Юрій Луценко переконаний, що є всі підстави притягти до відповідальності вище керівництво Київської адміністрації, зокрема, і мера Леоніда Черновецького.

Про це він сказав в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

"Я впевнений, що є підстави притягати до відповідальності вище керівництво КМДА, у тому числі й мера. Матеріали були ще перед тим засіданням РНБО по земельних справах, коли в мене виник конфлікт із Черновецьким. Далі передали в прокуратуру й там усе зависло", - сказав Луценко.

Він також додав, що нині може випливти на поверхню чимало справ проти "команди мера". Зокрема, щодо керівництва КП "Плесо", яке роздерибанило десятки гектарів землі, Головного управлінні медицини, яке на сотні мільйонів закупило медобладнання неіснуючого центру.

"Згадаєте горішки й сухофрукти, куплені й перепродані "Київводоканалом" на сотні мільйонів. А сумнівна процедура акціонування "Київенерго"? Було доведено, що основний документ щодо переходу цієї компанії в приватні руки - сфальсифікований.

Також, за словами колишнього головного міліціонера, більшість корупційних справ, які зараз розслідує нова влада, ґрунтуються на матеріалах столичної міліції часів начальника столичної міліції Віталія Яреми.

"В основному це ті ж відомі зловживання з виділенням землі на підставних студентів. Усе, що було поховано в міській прокуратурі, тепер звідти витребувано СБУ й пред'явлено. Перша активність СБУ була, коли не хотіли писати заяви про звільнення Дениса Басса і ще низки чиновників. Але прийшов (Олександр) Попов, їм нагадали старі справи, і вони пішли", - сказав Луценко.

Потім, за його словами, постало питання по секретарю Київради, заговорили про можливість призначення на місце Олеся Довгого Віталія Кличка, а потім регіонала Олексія Омельяненка.

"Довгий теж не захотів писати заяву. Тому активізували всі матеріали, що стосувалися його й підлеглих. Він упирається. Подивимося, що буде далі. Але моя думка: при Віктору Ющенкові ці справи прикривали з політичних мотивів, а зараз їх активізують з тих же причин", - сказав Луценко.

Водночас він висловив переконання, що карати високопоставлених злодіїв ні тоді, ні сьогодні команди президентів не збираються.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.