Томенко вважає, що Янукович має вибачитися перед виборцями за невиконання обіцянок

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.07.2010 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10853

Президент Янукович має вибачитись перед своїми виборцями за те, що порушив свою головну обіцянку про непідвищення тарифів для населення.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

“За це, як мінімум, треба нести політичну відповідальність. Янукович має звернутись до народу з відповідним зверненням про те, що він разом з урядом не виконав свої передвиборчі обіцянки”, - сказав Томенко.

Томенко висловив здивування, що сьогодні на засіданні уряду не було жодної реакції на рішення НКРЕ щодо підвищення цін на газ для населення на 50%.

“Ми сподівалися, що на сьогоднішньому засіданні уряду знайдуться чиновники, які нагадають, що під час виборів команда Януковича говорила, що готова на будь-які поступки окрім підвищення тарифів”, - сказав Томенко.

Зокрема, він нагадав, що Янукович обіцяв не лише не піднімати ціни на газ для населення і тарифи ЖКГ, а й економити на них по 330 млн. дол.. щомісячно.

За словами Томенка опозиція сподівалася, що сьогодні Кабмін заблокує рішення НКРЕ про підвищення цін на газ для населення, “натомість уряд затвердив порядок виділення субсидій для майже 9 млн. громадян, які потрапляють у залежність від цього рішення”.

“Очевидно, що головною причиною такого кроку стала необхідність стримати економічну ситуацію за умови повернення шаленого боргу РУЕ та виконання умов МВФ”, - сказав Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.