Під гаслом ЄВРО-2012 Допа і Гепа вирішуть свої матеріальні інтереси

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 21.07.2010 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10858

Дорога, через яку відбувається вирубка дерев в парку Горького в Харкові, не потрібна для підготовки міста до Євро-2012.

Про це заявив народний депутат Юрій Кармазін (блок НУНС), який третій день перебуває в Харкові на прохання громадських і правозахисних організацій і розбирається зі скандальною вирубкою в парку Горького.

«Я вчора зв’язався з віце-прем’єр-міністром Борисом Колесниковим і запитав у нього - наскільки ця дорога має відношення до Євро-2012. На що віце-прем’єр-міністр мені відповів: «Ніякого відношення до Євро ця дорога не має», - заявив Кармазін.

За його словами, він також розповів Колесникову про порушення закону, які відбуваються навколо будівництва.

«Я як один з авторів Кримінального кодексу стверджую, що в наявності порушення декількох статей КК», - заявив народний депутат.

Зокрема, каже Кармазін, порушений закон про держзакупівлі.

«Ніякого конкурсу, тендеру ніким не проводилося. Як мені повідомили правозахисники, проводять ці роботи фірми, наближені до керівництва мерії. Ці відомості я обов’язково перевірю», - наголосив нардеп.

Крім того, за його словами, роботи проводилися з порушенням всіляких норм і правил безпеки.

«Я також поінформував його (Колесникова), що існує небезпека для проведення Євро-2012 не тільки в Харкові, а й в Україні через нецивілізоване ставлення до людей, які незаконно піддавалися арештам, затриманням. Коли не реагував начальник УВС міста на неподобства, які відбувалися», - сказав Кармазін, додавши, що по всіх цих фактах він поставив питання про порушення кримінальної справи.

«Колесников пообіцяв - а він людина обов’язкова - що обов’язково доручить підлеглим перевірити (цю інформацію)», - підсумував Кармазін.

Довідка: 19 травня виконавчий комітет Харківської міської ради ухвалив рішення «Про видалення зелених насаджень між вулицею Новгородською та Сумською в районі вулиці Біла Акація», яким дозволив вирубувати на території Центрального парку культури і відпочинку імені Максима Горького 503 дерева.

20 травня на захист найстаршого парку міста вийшли активісти з вимогою припинити вирубку сторічних дерев без узгодження з Державною екологічною інспекцією Міністерства охорони навколишнього природного середовища України і без резолюції громадських слухань.

Впродовж двох тижнів на території парку відбулися зіткнення між захисниками дерев і так званою муніципальною охороною. Були встановлені намети, в яких цілодобово чергували активісти, на деревах сиділи альпіністи, щоб перешкодити вирубці дерев. В результаті зіткнень декількох активістів було госпіталізовано.

УЄФА написала офіційного листа віце-прем’єрові з питань підготовки до Євро-2012 Борису Колесникову, що вирубка парку в Харкові шкодить іміджу Євро-2012.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.