Влада Австралії вимагає або виконувати закони, або забиратися геть!

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 3.10.2006 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1086

В Австралії опублікований указ, прийнятий 20 вересня, в якому йде мова про те, що мусульманам, котрі хочуть жити в Австралії за законами шаріату, доведеться покинути цю країну, оскільки уряд відчуває від даної категорії громадян загрозу терактів.

Прем'єр-міністр Австралії Джон Говард: “- Якщо ви хочете стати частиною нашого суспільства, вивчаєте нашу мову!”

Указ цей адресований арабо-мусульманським іммігрантам. Наступного дня після того, як група поміркованих мусульман, на спеціальній зустрічі з прем'єр-міністром Австралії Джоном Говардом, принесла присягу вірності Австралії та королеві, Говард і його міністри зробили однозначну заяву про те, що на екстремістів обрушиться вся тяжкість закону. Міністр фінансів Пітер Костелло, що вважається спадкоємцем Говарда на посту прем'єр-міністра, натякнув, що деяких радикальних шейхів можуть попросити покинути країну, якщо вони не примиряться з тим фактом, що Австралія - секулярна держава, в якій закони приймаються парламентом, повідомляє ІА Regnum.

"Якщо ці цінності не є вашими, якщо ви хочете жити в країні, в якій править закон шаріату, або в теократичній державі, то тоді Австралія не для вас", - заявив Костелло, виступаючи по державному телебаченню.

"Я б сказав клерикалам, які вчать, що в Австралії є дві системи закону, - австралійська і ісламська, що це брехня. Якщо ви не можете погодитися з парламентським законом, незалежними судами, демократією і віддаєте перевагу закону шаріату і можете виїхати в іншу країну - ймовірно, це кращий варіант", - недвозначно заявив він. Костелло сказав, що власників подвійного громадянства, можливо, попросять виїхати в країну їхнього другого громадянства.

У свою чергу, міністр освіти Брендан Нельсон повідомив журналістам, що мусульмани, які не хочуть прийняти місцеві цінності, повинні "забратися". "По суті, люди, які не хочуть бути австралійцями й які не хочуть жити відповідно до австралійських цінностей і розуміти їх, - що ж, вони можуть забиратися", - сказав він.

Джон Говард привів до люті місцевих мусульман, коли заявив, що підтримує стеження за австралійськими мечетями з боку служб безпеки. "Іммігранти, а не австралійці, повинні пристосуватися. Приймайте або забирайтеся. Мені набридло, що наша країна повинна постійно хвилюватися з приводу того, чи не кривдимо ми когось або їх культуру", - заявив Брендан Нельсон.

"Ми розмовляємо в основному англійською, а не на іспанською, ліванською, арабською, китайською, японською, російською або будь-якою іншою мовою. Тому, якщо ви хочете стати частиною нашого суспільства, вивчаєте нашу мову! Більшість австралійців вірять в Бога. Це не якась християнська, права чи політична доктрина, а факт, тому що християнські чоловіки та жінки створили цю країну за християнськими принципами, і це чітко зафіксовано в документах. Безумовно, доречно виставляти це на стінах наших шкіл. Якщо Бог ображає вас, то я пропоную вам розглянути можливість переїзду в іншу частину світу, тому що Бог - це частина нашої культури", - підкреслив прем`єр мінстр Австралії.

Від "Аратти": Як бачите, достатньо політичної волі можновладців, і держава може вимагати жити за власними принципами та законами. Або покинути країну і шукати "монастир зі своїм уставом".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.