Політичні репресії. Партію “За Україну!” позбавляють конституційного права

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.07.2010 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10861

Заукраїнці заявляють про початок судових репресій з метою не допустити партію до участі у виборах.

«Влада намагається всіма способами не допустити участі партії «За Україну!» в місцевих виборах. Після ухвалення антиконституційного закону, який забороняє нашій партій взяти участь у виборах по всій території України, влада через суди розпочала скасовувати свідоцтва про державну реєстрацію місцевих організацій, які були зареєстровані більш ніж за 365 днів до виборів».

Про це йдеться в заяві партії «За Україну!», розповсюдженій прес-службою.

«Партія «За Україну!» прийняла рішення, що осередки, які мають право відповідно до антиконституційного закону брати участь у виборах, візьмуть у них участь. Проте і після цього влада вдається до спроб усунути нас від виборів», - говориться в заяві партії.

Як зазначається в заяві, «нещодавно, без повідомлення представників партії, на закритому засіданні, Сумський окружний адміністративний суд скасував державну реєстрацію Сумської обласної організації партії «За Україну!».

«Партія «За Україну!» констатує, що такими діями влада повертає в країну диктатуру й згортає громадянські свободи. Ми заявляємо, що рішення судів щодо скасування реєстрації партійних осередків напередодні виборів є політичним переслідуванням», - наголошують автори заяви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.