Публічний сеанс азійського варварства влади під гаслами ЄВРО-2012

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.07.2010 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10870

Дорогу, яку прокладають через парк Горького у Харкові, буде добудовано, незважаючи на акції протестів.

Про це заявив губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Правозахисники та екологи протестують.

Причин, які перешкоджають будівництву дороги, немає, тому її буде добудовано, заявив губернатор Харківщини Михайло Добкін. Співголова харківської правозахисної групи Євген Захаров в інтерв'ю “Deutsche Welle” назвав те, що роблять у парку, варварством, що відбувається під прикриттям підготовки до Євро-2012.

За словами правозахисника, будівництво дороги триває без усіх належних документів, роботи проводять на місці поховань.

“Як можна будувати дорогу, коли 70% харків'ян проти вирубування дерев і будівництва (ред.- згідно з результатами опитування інститута Горшеніна). Як можна будувати на кістках німців, що були поховані у 43 році? Це абсолютно неможливо ані з точки зору моралі, ані з точки зору закону. Між Україною та Німеччиною існує міждержавна угода про догляд за могилами, а замість догляду будують дорогу, ховають ті кістки, кажуть, що це не має значення ”, - сказав Захаров.

На кістках?

Голова організації "Військові меморіали. Схід" Віктор Старченко у інтерв'ю Deutsche Welle підтвердив, що дійсно у цьому парку під час окупації Харкова було німецьке кладовище. Але у 90-х роках українські пошуковці разом з німецькими колегами викопали та перепоховали рештки майже усіх військових Вермахту у передмісті Харкова. Останки, які тепер знаходять на будівництві, за його словами, 20 років тому були недоступними через заборону псувати дерева. Деякі кістки зараз у міліції, пошуковці чекають на початок експертизи, сказав Старченко.

Прес-секретар екологічної групи “Печеніги” Олег Перегон каже, що акція протесту, яка об'єднала кілька тисяч харківян, вже давно перетворилася у безстрокову. Наметове містечко функціонує, люди чергують і вночі, але фактично кожного дня знищуються дерева. За його словами, їхня загальна кількість вже понад 2000.

У серпні на день міста до Харкова приїде делегація ПАРЄ з нагоди нагороди міста призом Європи. Євген Зхаров каже, що екологічний комітет ПАРЄ отримав інформацію з Харкова про знищення зелених зон вже після ухвалення рішення про нагороду. Він також висловив жаль, що керівники ПАРЄ не проконсультувалися з харків'янами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.