Україна для людей. Єдинщики мають платити більше вже з цього місяця, а всени - ще більше

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.07.2010 12:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10871

Підприємці-спрощенці (платники єдиного і фіксованого податку) повинні доплачувати до пенсійного фонду додаткові 210 гривень вже починаючи з липня.

Про це повідомили в Пенсійному Фонді України.

У ПФ нагадали, що підписаний президентом Віктором Януковичем 17 липня Закон № 2461-VI «Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» і «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачає підвищення пенсійного внеску для фізосіб на спрощеній системі до 294 гривень (з урахуванням 84 гривень, які вони раніше платили в ставці єдиного податку). Ця сума діятиме на весь третій квартал.

У той же час, в Пенсійному фонді нагадали, що вже в жовтні-листопаді приватні підприємці повинні платити до ПФ 301 гривню. А в грудні - 306 гривень. Таке підвищення пов’язане зі зростанням мінімальної зарплати в Україні.

У Пенсійному фонді також відзначили, що звіти про сплату податків від підприємців приймаються до 20 числа наступного місяця після закінчення звітного кварталу. У той же час, з урахуванням триразового підвищення податку, ПФ не проти щомісячного прийому платежів від ЧП.

Як раніше повідомлялося раніше, на початку липня депутати Верховної Ради підтримали ініціативу Кабміну Миколи Азарова підвищити розмір страхового пенсійного внеску .

У свою чергу підприємці заявили, що оскаржуватимуть цей закон в суді, наприклад, через порушення регуляторного законодавства.

Від “Аратти”: отже, результати реформаторської діяльності уряду КоСаРів кожен українець відчує вже цього місяця. Адже, малий бізнес - це як правило, роздрібні торгівці, фермери тощо, тобто ті люди, які продають товари і надають послуги кожному з нас.

Не треба бути академіком чи проФФесором, щоб здогадатися: посилення фіскального пресу на малий бізнес миттєво спричинить адекватне зростання роздрібних цін на найнеобхідніше.

І все - заради того, щоб "обрані", тобто колишні депутати, міністри тощо, вчасно отримували астрономічні пенсії за особливі заслуги у справі пограбування власного народу і держави.

Хто має сумніви у їхньому життєвому рівні - може здійснити екскурсії у місця їхнього компактного проживання у передмістях столиці, які всім загальновідомі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.