Нардеп Кармазін втрутився у скандал з одеською газетою: дії міліції мають ознаки злочину

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.07.2010 21:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10892

Народний депутат Юрій Кармазін звернуся до віце-прем’єра Володимира Сівковича з приводу протиправних дій працівників міліції Одеси в результаті яких було знищено Інтернет-версію опозиційної газети «Свободная Одесса» та побито журналіста.

Про це повідомла прес-служба.

У своєму звернені народний депутат розцінив інцидент, який трапився 22 липня 2010 року в Одесі із опозиційною газетою «Свободная Одесса»» як політичну розправу зі свободою слова в України.

На думку Кармазіна, працівниками міліції було порушено ст. 34 Конституції України, відповідно до якої кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово, або в інший спосіб – на свій вибір та продовжено руйнування свободи слова в Україні.

«Слід зазначити, що інциденти з перешкоджанням законній діяльності незалежних журналістів стає вже нормою для України. Нещодавно було застосовано фізичну силу до журналістів в Харкові, тепер це торкнулося вже й Одеси». - сказав Кармазін.

Кармазін звернув увагу на те, що дії працівників Управління Держслужби боротьби з економічними злочинами ГУМВС України в Одеській області фактично були спрямоівані на перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та, певно, мають замовний характер. «Жоден з провладних засобів масової інформації не піддавався такому зухвалому приниженню, як це трапилось із опозиційним виданням». - сказав народний депутат.

«Вказані діяння мають ознаки складу злочину, передбаченого ст. 171 КК України» - наголосив Кармазін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.