Посол США занепокоєний діями силовиків у Одесі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.07.2010 22:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10893

Посол США в Україні Джон Теффт стурбований закриттям інтернет-сайту громадської організації “Свободная Одесса”.

Про це Теффт заявив журналістам 23 липня в Одесі.

За словами Теффта, про ситуацію, що склалася з Вільною Одесою, він говорив під час зустрічі з мером Одеси Едуардом Гурвіцем.

"Нещодавно Держсекретар США Хіларі Клінтон перебувала з візитом в Україні і вона дуже відверто порушувала питання свободи преси. Зазначу, що ми дійсно стурбовані ситуацією з положенням свободи преси в Україні", - сказав Теффт.

При цьому посол додав, що не може дати конкретний коментар про ситуацію з вилученням сервера сайту.

Тим часом, в Одесі більше 100 людей протестували проти дій міліції щодо видання “Свободная Одесса”.

Акція протесту відбулася спочатку біля будівлі прокуратури Одеської області на вулиці Пушкінській, а потім продовжилася біля Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області на вулиці Єврейській.

В акції взяли участь активісти “Свободной Одессы”, а також громадської організації “Комітет оборони Одеси”. Протестувальники вимагали покарати винних у викраденні майна газети “Свободная Одесса” і повернути його редакції видання.

Учасники акції тримали плакати "Ні цензурі!" і "Повернути “Свободную Одессу”!".

Як пояснив журналістам редактор газети Володимир Ущаповський, дії міліції пов’язані, у тому числі, з тим, що в одному з останніх випусків газети організації є матеріал про участь у корупційних схемах першого заступника начальника ГУ МВС в Одеській області Анатолія Бахчиванжі, зокрема про історію отримання ним звання генерала.

За словами Ущаповського, міліціонери жорстоко побили журналіста газети Вільна Одеса Володимира Доменського.

Як повідомлялося раныше, “Свободная Одесса” заявила про вилучення міліцією сервера з інтернет-сайтом газети даної організації.

Міліція заявила, що сервер сайту був вилучений у зв’язку з перевіркою інтернет-клубу на предмет виявлення неліцензійних версій програмного забезпечення.

Між тим, редактор “Свободной Одессы” спростував офіційну заяву МВС, заявивши, що на сервері було тільке ліцензійне програмне забезпечення.

Народний депутат України Юрій Кармазін звернувся до віце-прем'єра Володимира Сівковича з приводу протиправних дій співробітників міліції. На його думку дії МВС щодо “Свободной Одессы” мають ознаки кримінального злочину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.