Загадкове викрадення студентки. Безліч версій і жодного конкретного результату

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.07.2010 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10896

У справі про викрадення студентки Київського інституту міжнародних відносин 22-річної Ірини Лазаренко з’явилися нові подробиці.

Про це в суботу пише газета "Сєгодня" з посиланням на джерела у МВС.

За їхніми словами, зараз висунуто кілька версій, але жодна з них на 100% поки не підтверджена.

Батько викраденої студентки екс-заступник голови Фонду держмайна Сергій Лазаренко на контакт із слідством іде неохоче. І категорично заперечує, що Ірину викрали через його борги.

"Дівчину могли викрасти заради викупу, але "угода" не відбулася до цього часу через те, що студентку могли, наприклад, невдало вдарити й вона загинула", - розповів співрозмовник у МВС. Офіційне керівництво МВС говорить, що сподівається на те, що Ірина жива.

"Після цього зловмисники "лягли на дно" і можуть про себе взагалі не сповіщати", - додав співрозмовник.

Він також розповів, що наприкінці червня одному з родичів викраденої дівчини прийшли два SMS "Коли будеш платити?".

Більше жодних сигналів від викрадачів. "Номер, з якого були послані ці повідомлення, дотепер перевіряється", - сказав співрозмовник. За його словами, крім версії про викуп є ще кілька, одна з них квартира.

"У столичному главку дотепер актуальна версія про викрадення через квартиру. Справу забрав центральний апарат МВС, тому ми далі не розслідували", - розповіли правоохоронці в київському главку міліції.

"Але коли вона перебувала в нас, то спливли факти про сімейні розбіжності через дорогу квартиру в Києві, яку родичі хотіли забрати в Сергія Лазаренка. Не виключено, що викраденням Ірини хтось хотів вплинути на його рішення", - відзначив співрозмовники.

Ще одна нова версія, яку перевіряють правоохоронці - інсценування. "Ми розглядаємо й таку версію, що дівчина могла виїхати на літо, а восени з'явиться. А викраденням "легалізувала" своє зникнення", - сказали оперативники.

Як повідомлялося раніше, 28 травня, в Києві на вулиці Мельникова невідомі викрали 22-річну студентку п'ятого курсу Інституту міжнародних відносин (КІМВ) Ірину Лазаренко. На сайті КІМО розміщена інформація про зникнення Ірини. За достовірну інформацію про її місцезнаходження обіцяно винагороду. За фактом викрадення студентки Ірини Лазаренко порушено кримінальну справу і заведено розшукову справу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.