Путін приїхав у Крим чи то на свято ВМФ РФ, чи то навідати Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.07.2010 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10897

Сьогодні Президент України Віктор Янукович, який у відпусці у Криму, зустрівся з прем’єром РФ Владіміром Путіним. Вітаючи Владіміра Путіна в Україні Глава держави відзначив, що він прибув до Криму напередодні свята Військово-Морських Сил Росії.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Янукович наголосив на важливості подальшого розвитку двосторонніх відносин України з Росією і створенні дієвих механізмів такої співпраці.

“Те, що ми з вами намітили і про що раніше говорили - що треба об’єднувати зусилля, щоб підняти рівень економіки наших країн - без створення конкретних механізмів це не можливо зробити”, - підкреслив Президент.

Під час сьогоднішньої зустрічі Глава держави запропонував високому гостю розглянути актуальні питання співробітництва. Насамперед ті, які плануються до розгляду на засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії, проведення якого передбачається восени цього року в РФ.

За словами Президента є цілий ряд пропозицій, підготовлених українською та російською Підкомісіями, які треба вирішувати зараз на рівні урядів.

Прем’єр-міністр РФ у свою чергу подякував Президентові України за запрошення відвідати Крим. “Я давно не був у Криму і мені цікаво подивитися що тут і як змінюється.”, - сказав В.Путін. Він також додав, що йому дуже приємно бути тут напередодні Дня ВМС Росії. “Це дуже добре, що наші військові моряки - і російські, і українські - будуть в цей день разом”, - зауважив він.

Говорячи про двосторонню співпрацю України та Росії Путін підкреслив, що останнім часом товарообіг між державами збільшився і практично вийшов на докризовий рівень. Він констатував “просування”, зокрема у високотехнологічних напрямках - авіабудуванні та космічній галузі. За словами російського прем’єра, важливою є також і українсько-російська співпраця в енергетичному секторі.

“У нас справді багато питань і ми працюємо над їх вирішенням у постійному контакті з Прем’єр-міністром України. В практичній площині вирішуємо економічні питання, які стоять перед нашими країнами”, - підкреслив Путін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.