Путінські комсомольці прирівняли найстарішу російську правозахисницю до фашистів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.07.2010 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10916

На молодіжному форумі “Селігер-2010”, який проводиться під егідою Федерального агентства у справах молоді, голову Московської Гельсінкської групи Людмилу Алексєєву, президента Грузії Михайла Саакашвілі, колишнього главу ЮКОСа Михайла Ходорковського, журналіста Миколу Сванідзе та деяких естонських політиків прирівняли до фашистів.

Людмила Алексєєва не планує подавати до суду на організаторів цієї акції. Фото - http://antifasistit.blogspot.com/

Уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін обурений такими акціями. За його словами, це завдає великої шкоди репутації Росії. Лукін упевнений, що організатори такої акції повинні бути серйозно покарані.

“Наші” влаштували своєрідну виставку. В таборі руху висить плакат “Тут вам не раді”. Перед плакатом на вкопаних у землю палицях висять 13 пластикових голів у головних уборах з фашистською символікою. Замість осіб фотографії Людмили Алексєєвої, Михайла Саакашвілі, Михайла Ходорковського і Миколи Сванідзе.

Недалеко від каплиці - плакати з зображеннями тих діячів, хто особливо відзначилися у гучних заявах про те, як у нас все погано, у зганьбленні Росії. На одному з плакатів - Юрій Шевчук. Вказані його досягнення - усе, що говорив про владу, як вказував Путіну, сто років не писав до ладу нового... На Селігері знайшлися люди, які подали до суду на плакат. До місцевого суду, так званого дискусійного клубу “Тьоркі”. У судді навіщось взяли і православних. Обвинувачі не змогли чітко позначити свої претензії, плакат повернули, Шевчука теж повернули на законне місце", - повідомляється у звіті учасника "православної зміни" “Селігер-2010” на сторінці в ЖЖ.

Не забули агітатори і недавній шпигунський скандал.На одному з плакатів зображена Ганна Чапмена з підписом “Russian spy” і Валерія Новодворська з підписом “American spy”. Гасло трохи нижче говорить: “Їхні секретні агенти бувають крутими тільки в кіно”.

Алексєєва прокоментувала цей інцидент тим, що за такі дії ображатися на молодіжний рух “Наші” немає сенсу. Людмила Алексєєва не планує подавати до суду на організаторів цієї акції.

"У нормальній демократичній державі громадські фігури не дозволяють собі обурюватися критикою, навіть хамською", - сказала правозахисниця в ефірі радіо "Ехо Москви".

Нагадаємо, 19 липня Людмила Алексєєва заявила, що московська влада знову заборонила представникам російської опозиції, а також правозахисникам зібратися 31 липня на Тріумфальній площі в центрі Москви, щоб провести мітинг на захист 31-ї статті Конституції РФ.

Як відомо, російська опозиція вже кілька разів подавала заявку на проведення мітингу в центрі Москви, але регулярно отримувала відмову. 31 травня міліція силою розігнала “Мітинг незгодних”, що викликало великий суспільний резонанс.

Форум "Селігер-2010" проводиться під егідою Федерального Агентства у справах молоді. “П`ятихвилинка ненависті”

Агітаційний матеріал для “П`ятихвилинок ненависті” на форумі “Селігер-2010”. Фото - http://antifasistit.blogspot.com/



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.