”Коли Юля стрибнула з мосту, у її мами розболілося серце”

Автор/джерело -  © Галина ОСТАПОВЕЦЬ, «Газета по-українськи»



Дата публiкацiї - 3.10.2006 19:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1092

...Ця поїздка від початку не складалася. Юля скаржилася, що настрою їхати немає. Перед цим її матері наснилося, що на дочку напали, вдарили по голові. Коли їхали до Кам’янця, автобус потрапив у аварію

Юлія Зайцева зі своїм хлопцем Максимом у кафе у Кам’янці-Подільському за кілька годин до смерті

”Ще до ранку рідні сподівалися — раптом вона жива? Її тіло шукали цілу ніч, — розповідає ”ГПУ” 23-річна Анастасія Єрьоменко із Костянтинівки Донецької області. Вона добре знала 26-річну Юлю Зайцеву, яка розбилася минулої суботи в Кам’янці-Подільському Хмельницької області на атракціоні банджі-джампінг. — Коли Юля стрибнула з мосту, в її мами в іншому місті, за сотні кілометрів від Кам’янця-Подільського розболілося серце. Вона саме йшла додому з магазину і мусила присісти від болю в грудях. Десь у ці хвилини Юлин хлопець Максим подзвонив батькові й сказав, що канат, на якому їхня донька стрибала з мосту, обірвався.

Людину обв’язують канатом, і вона стрибає з висоти близько півсотні метрів у воду — це і є банджі-джампінг, атракціон, який придумали на островах у Тихому океані. Після кількох секунд вільного падіння людина занурюється у воду, потім еластичний канат підстрибує догори і ще якийсь час виробляє вигадливі рухи у повітрі.

В Україні ”банджі” є тільки в Києві та в Кам’янці-Подільському. Багато київських екстремалів їдуть до міста на Хмельниччині, щоб спробувати атракціон саме там. В Кам’янці-Подільському стрибають із найвищого в Україні мосту з романтичною назвою ”Лань, яка біжить”, у річку Смотрич, яка тече між прямовисними стінами природного каньйону. Минулого року із банджі-джампінгу в Кам’янці-Подільському стрибав 17-річний Олександр Луценко, син міністра внутрішніх справ.

Юлія Зайцева любила незвичайні розваги, розповіла ”Газеті по-українськи” Анастасія із Костянтинівки. Але цього разу стрибати із канатом начебто не збиралася.

— Вона поїхала до Кам’янця, бо її хлопець Максим мав туди відрядження, — каже Анастасія. — Ця поїздка від початку не складалася. Юля скаржилася, що настрою їхати немає. Перед цим її матері наснилося, що на дочку напали, вдарили по голові. Коли їхали до Кам’янця, автобус потрапив у аварію.

За п’ять годин до трагедії Юля розповідала мамі по телефону, що піднялася в небо — у Кам’янці-Подільському саме проходило шоу повітряних куль. Можливо, після цього дівчина захотіла спробувати і банджі-джампінг. Стрибали вони із друзями вже в темряві, о восьмій годині вечора.

— Вона стрибнула, підскочила на канаті. І тут він обірвався на очах у всіх друзів, — розповідають в Кам’янець-Подільській районній прокуратурі. — Її тіло знайшли тільки об 11 годині ранку за кілька кілометрів від мосту. Експертиза має встановити, чи не закінчився в каната термін експлуатації.

Юлія виросла в Костянтинівці на Донеччині, а працювала в Києві секретаркою журналу ”Компьютерное обозрение”. Любила малювати, багато читала і подорожувала. Припускають, що вона не розбилася, а захлинулася водою. Її поховають сьогодні в рідному місті. У труну покладуть м’які іграшки, які дівчина багато років збирала.

Банджі-джампінг можуть закрити

У клубі банджі-джампінгу в Кам’янці-Подільському підозрюють, що атракціон після загибелі Юлії Зайцевої можуть закрити. Його засновника Петра Олендру зараз допитують слідчі.

39-річний Володимир Шевчук, директор ТОВ ”Ворота”, яке організувало банджі-джампінг у Києві, таких підозр щодо свого атракціону не має.
— Ми не так працюємо, як Камянець-Подільський. У нас різні троси, — запевнив він ”ГПУ”.

У Києві стрибок із банджі-джампінгу коштує від 180 грн, у Кам’янці-Подільському — 200 грн. За правилами, перед стрибком людина має надати медичні довідки про відсутність вагітності, високого тиску, серцевої недостатності, нервових розладів та епілепсії. Людина має важити не менше ніж 45 і не більш як 115 кг, бути повнолітньою або ж мати 16 років і дозвіл батьків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.