Знижуємо градуси в квартирі. Народні поради

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.07.2010 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10920

Щоб знизити температуру в квартирі в літню спеку без допомоги кондиціонера, в першу чергу, необхідно заклеїти вікна захисними шторами.

Вікна можна заклеїти звичайною харчовою фольгою.

Для цього підійде плівка-світлофільтр, автомобільний тепловідбивач або найпростіший спосіб - звичайна харчова фольга. Щоб її закріпити, можна використовувати двосторонній скотч, нагадує “РІА Новості”.

В господарчих магазинах нині можна придбати спеціальні світозахисні шторки-ролети (вартістю близько 100 грн.), але вони розраховані на кріплення до сучасних вікон зі склопакетів. Якщо прикріпити такі ролети до дерев`яних рам вікон будинків, побудованих за типовими проектами, то відкриття вікон і кватирок буде обмежене наполовину.

Зверніть увагу і на колір портьєр: пам'ятайте, що біла тканина відштовхує сонячні промені, а чорна - поглинає. Щоб зберегти в будинку прохолоду, рами протягом дня краще тримати закритими.

Якщо у вас є вентилятор, покладіть під нього заморожені пляшки з водою. Така конструкція замінить кондиціонер. Єдина умова - у квартирі повинна бути ідеальна чистота, інакше окрім холодного повітря по житлу буде літати і пил.

Неприємні запахи добре усуває злегка розведений у воді оцет. Як можна частіше протирайте таким розчином робочі поверхні.

Ця суміш допоможе впоратися і з безсонням. За годину до сну одягніть бавовняні шкарпетки, змочені в розчині з трьох столових ложок оцту і половини літра води. Вирушаючи до ліжка, не забудьте їх зняти.

Нічну прохолоду здатне забезпечити і покривало, яке попередньо побувало в холодильнику. Воно створить ефект того ж кондиціонера.

При сильній спеці можна спробувати спати під простирадлом, яке було попередньо змочене холодною водою.

Про те, як запобігти ураженню тепловим або сонячним ударом та їхніми наслідками, ми писали раніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.