Профспілки нагадали Януковичу і Азарову, що українці - найбідніші в Європі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.07.2010 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10924

Лідери профспілкових організацій України заявляють, що підвищення тарифів на газ для населення приведе до зростання соціальної напруженості.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в Києві.

Так, глава Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець вважає, що рішення про підвищення тарифів на газ, житлово-комунальні послуги і введення пені за їх невчасну оплату за нинішньої ситуації неможливо, оскільки рівень доходів громадян в Україні найнижчий в Європі, а рівень безробіття зростає.

«За цієї ситуації профспілки виступають категорично проти цих антинародних новацій уряду… Підвищення тарифів, таким чином, призведе лише до зростання соціальної напруженості у суспільстві і неконтрольованої інфляції», - сказав він.

За словами заступника голови Національного форуму профспілок України Григорія Кабаченка, підвищуючи тарифи на газ і на житлово-комунальні послуги, уряд не передбачає підвищення заробітної платні, а заборгованість за комунальні послуги сьогодні вже перевищує 10 млрд. грн.

Він також відзначив, що профспілки не одержали на зустрічі з представниками Кабінету міністрів економічного обґрунтування необхідності підвищення тарифів.

У свою чергу, як відзначив глава Федерації профспілок працівників малого і середнього підприємництва України В’ячеслав РОЙ, сьогодні «реальний соціальний діалог влади з профспілками відсутній».

Як повідомлялося раніше, Конфедерація вільних профспілок України, Національний форум профспілок України (НФПУ) і Федерація профспілок України (ФПУ) подали до Окружного адміністративного суду Києва позови до Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України про визнання незаконним і скасування постанови комісії від 13 липня про підвищення тарифів на природний газ, що відпускається для потреб населення.

Нагадаємо, НКРЕ своїми постановами від 13 липня збільшила з 1 серпня 2010 року на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну на газ для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалювання і гаряче водопостачання населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.