Через громадянина РФ Владіміра Гундяєва кияни не могли потрапити додому

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.07.2010 17:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10925

Для забезпечення охорони Патріарха Московського і всієї Русі Кіріла в центрі Києва обмежений рух для пішоходів.

Зокрема, люди не можуть пройти по вулиці Грушевського на відрізку від пам'ятника В’ячеславу Чорноволу до будівлі Кабінету Міністрів України. На тротуарах з двох сторін дороги встановлені металеві щити, біля яких чергують міліціонери, які вимагають документи, що підтверджують особу, і необхідність знаходитися в закритому районі. Міліціонери також нікого не пускають у Маріїнський парк, який огорожено сигнальними стрічками. Про це повідомляє ForUm.

Правоохоронці пояснюють ці обмеження руху громадян тим, що Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл знаходиться в будинку уряду.

Люди були шоковані таким нововведенням, обурювалися і намагалися добратися до своїх робочих місць і будинків. Також правоохоронцям було украй важко пояснити групі іноземних туристів, чому їм заборонено пересуватися і фотографувати в історичній частині столиці України.

Найчисельніша “паства” Кіріла в Києві.

На Європейській площі, вул. Трьохсвятительській і Володимирській гірці також дуже багато правоохоронців не лише від МВС, як у формі, так і в цивільному одязі. Вони є як на вулицях, так і в міліційних автобусах. У провулках у центрі Києва припарковано декілька десятків автозак, тобто автомобілів для перевезення ув'язнених.

Такої посиленої охорони в Україні не було ніколи, навіть під час візиту президента РФ Дмітрія Медвєдєва, президента США Джоржа Буша, Вселенського Патріарха Варфоломія і Папи Римського Іоанна Павла II. Зокрема вул. Грушевського ніколи не перекривалася для пішоходів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.