Президент Янукович вимагає від Могильова неможливого: реформи МВС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.07.2010 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10928

Президент України Віктор Янукович провів робочу зустріч з Міністром внутрішніх справ України Анатолієм Могильовим. Головна її тема – реформування МВС.

Президент підкреслив, що на сьогодні від громадян надходить багато скарг стосовно роботи міліції. Безумовно, наголосив Янукович, всі проблеми не можуть бути вирішені «за помахом чарівної палички», адже багато з них накопичувалися роками. Водночас є багато і нових проблем та викликів.

«Кожна людина хоче, перш за все, відчувати себе захищеною. Йдеться як про фізичний захист життя наших співвітчизників, так і, безперечно, про захист свобод і прав українських громадян. Людина, яка не відчуває себе захищеною, відчуває себе в житті невпевнено», – наголосив Глава держави.

Президент також зазначив, що, безумовно, знає про заходи, які сьогодні запроваджують правоохоронці у боротьбі зі злочинністю, і що у цій жорсткій боротьбі є випадки, коли співробітники міліції гинуть при виконанні службових обов’язків. Як, наприклад, це сталося у Житомирській та Харківській областях.

Окремою темою розмови стало питання боротьби з корупцією та хабарництвом в органах МВС.

Під час зустрічі Президент України також звернув увагу міністра на «болюче питання, яке сьогодні порушено у суспільстві – і більшою мірою справедливо» – питання захисту прав журналістів.

«Ті випадки, які були в нашій країні, не можуть не викликати тривогу», – заявив Янукович. Він підкреслив, що кожен факт розслідування порушення прав журналістів триматиме на контролі й очікує від міністра постійної інформації з цього питання.

Глава держави наголосив: для професійної діяльності журналістам в Україні мають бути створені всі умови.

У свою чергу Могильов зазначив, що перебудова в системі МВС давно назріла і є вкрай необхідною. Зокрема, за його словами, зараз штат керівного складу відомства «занадто роздутий». Міністр повідомив, що на сьогодні його вже скорочено на 15%, і ця робота продовжуватиметься. До кінця року керівний склад МВС, наголосив Могильов, буде скорочено до 50% від нинішньої чисельності.

Продовжуючи тему зустрічі, Президент підкреслив, що паралельно з реформуванням МВС та оптимізацією роботи його керівників він очікує від Міністерства «розробки сучасних механізмів мотивацій працівників міліції та ефективної роботи зі зміцнення соціального захисту міліціонерів».

«Це треба обов’язково враховувати при реформуванні правоохоронних органів», – наголосив Янукович.

Глава держави також очікує, що Міністерство внутрішніх справ до осені цього року запропонує концепцію реформування, яка має передбачати реформування системи правоохоронних органів у цілому.

У свою чергу Могильов повідомив, що відомство уже вивчає досвід такого реформування інших країн, зокрема Росії та Грузії. Він запевнив Президента, що концепцію реформування МВС буде підготовлено у визначений Главою держави термін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.