Україна для людей. 7 тисяч українців опинилися у заручниках нехлюїв-чиновників

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.07.2010 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10942

У Закарпатській області через борги відключили від електроенергії водозабірні споруди, які забезпечують питною водою районний центр Перечин.

ро це сьогодні повідомила міський голова Перечина Мирослава Гуранич.

За її словами, Перечинський район електричних мереж (РЕМ) ВАТ «Закарпаттяобленерго» припинив подачу електроенергії на водозабірні споруди через заборгованість за спожиту електроенергію на загальну суму 220 тис. грн.

В результаті цього без питної води опинилися більше 7 тисяч жителів Перечина, Перечинська районна лікарня на 200 ліжок.

Крім того, зараз без питної води і всі дитячі сади міста, в яких в цілому знаходяться близько 250 малюків.

Гуранич назвала і причину заборгованості за спожиту електроенергію, яка виникла впродовж останніх 8 місяців, з грудня 2009 року. «Проблема в тому, що водозабірні споруди, побудовані в 2004-2009 роках для забезпечення питною водою міста Перечина, досі не здані в експлуатацію і не передані на баланс міста», - уточнила міський голова.

Вона також додала, що в грудні 2009 року без відома міської ради будівельна організація підключила ці водозабірні споруди до побудованої трансформаторної підстанції, з моменту підключення до якої при незмінних потужностях споживання електроенергії зросло в 2-2,5 разу.

Гуранич також повідомила, що відключення електроенергії від водозабірних споруд може привести до виходу з ладу трубопроводів і каналізаційної мережі, а також до різкого погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в м. Перечині.

За словами мера міста, про ситуацію вже повідомили прокурора Перечинського району, голову Перечинської РДА, Перечинської районної санепідемстанції.

Від “Аратти”: загальновідомо, що комунальні кампанії надають послуги населенню, за що населення сплачує гроші за тарифами, встановленими державою. Чинне законодавстово не перебачає будь-якої солідарної відповідальності громадян-отримувачів послуг за дії чи бездіяльність посадових осіб кампаній, які ці послуги надають.

Отже, очевидно, що суперечка двох господарських суб'єктів вийшла за межі чинного законодавства, чим нанесла суттєвої шкоди інтересам громадян. І ця ситуація чітко сформульована у чинному Кримінальному Кодексі України як злочин.

Дивно інше. Невже ні в українському місті Перечин, ні у Закарпатській області немає прокурорів? Адже, відповідно до закону "Про прокуратуру", саме прокурори мали б першими відреагувати на дії чи бездіяльність посадовців і дати їм правову оцінку.

Наразі, в цьому, типовому для України, випадку, як і у багатьох інших, охоронці Закону сором'язливо мовчать.

Відтак виникає питання: яка ж нині влада в Україні?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.