Опозиція вирішила зіпсувати коаліціянтам відпустку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.07.2010 17:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10944

Партія “Батьківщина” та парламентська фракція БЮТ ініціюють створення робочої групи Верховної Ради з питань підготовки змін до закону про місцеві вибори.

Про це повідомив віце-спікер парламенту, заступник голови партії “Батьківщина” Микола Томенко.

Томенко звернувся до всіх фракцій ВР із пропозицією делегувати своїх представників до складу такої робочої групи та невідкладно розпочати роботу над розробкою змін.

За його словами, терміновий характер внесення змін до зазначеного закону пов'язаний зі стартом виборчої кампанії 11 вересня, тому зміни мають бути розроблені, погоджені, проголосовані парламентом та підписані Президентом за день до дати початку виборів.

При цьому віце-спікер не виключає ініціювання проведення позачергової сесії парламенту у 20-х числах серпня, але за умови консенсусу всіх фракцій парламенту щодо внесення змін до зазначеного Закону.

“Ми на політичному рівні проведемо консультації з усіма фракціями, які представлені у парламенті і, можливо, у кінці серпня проведемо позачергову сесію”, - сказав Томенко.

Водночас Томенко нагадав, що нова сесія парламенту розпочинається 7 вересня. За його словами, БЮТ вноситиме пропозицію, щоб депутати відразу після врочистого відкриття сесії першим питанням проголосували за внесення змін до закону про місцеві вибори.

“Такий шлях можливий за умови, якщо до 7 вересня ми матимемо на політичному, правовому і експертному рівні погодження всіх змін, тоді не буде конфлікту у сесійній залі”, - заявив заступник голови ВР.

За словами Томенка, БЮТ наполягає на врегулюванні таких норм закону про місцеві вибори, як: застереження прав всіх громадян у голосуванні і формуванні комісій; ліквідація норми про 365 днів для нових політичних сил; ліквідація норми про виключне висунення від партій всіх, хто балотується, передовсім на посаду міських голів; зрозуміла процедура формування округів при обранні до районних та обласних рад; а також виключення норми про непроведення виборів 31 жовтня у місті Києві, де формально при владі Партія Регіонів та до Тернопільської обласної ради, де не має жодного депутату від БЮТ.

“На сьогоднішній день цей закон не є законом для місцевого самоврядування, для територіальних громад, для демократичного розвитку країни. Це закон для влади, для адмінресурсу, закон для Партії Регіонів”, - наголосив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.