Сівкович доручив знайти, кому належить “Київміськбуд”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 28.07.2010 19:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10947

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств при Кабінеті міністрів доручила перевірити, кому належать акції АТ “Холдингова компанія “Київміськбуд”.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

За рішенням комісії, засідання якої відбувалося під головуванням віце-прем'єра Володимира Сівковича, Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) до 30 липня має провести моніторинг офіційних видань на предмет наявності публікації про скликання загальних зборів акціонерів "Київміськбуду".

"У разі скликання і проведення загальних зборів ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" - провести контроль реєстрації акціонерів, які прибули для участі в загальних зборах, і до середини серпня надати Міжвідомчій комісії узагальнені матеріали щодо ситуації, яка склалася навколо акціонерного товариства", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше виконуючий обов'язки голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов дав доручення перевірити інформацію про можливий рух акцій "Київміськбуду" і встановити, за ким нині значиться його комунальний пакет.

Відповідно до річного звіту АТ "ХК "Київміськбуд" за 2009 рік, розміщеному в системі розкриття інформації ДКЦПФР, на кінець 2009 року 80% акцій компанії належали Київській міській раді.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

До холдингу входять 40 відкритих акціонерних товариств, в яких "Київміськбуд" володіє від 26% до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств і 51 підприємство - на правах асоційованих членів.

"Київміськбуд" виступає генеральним підрядником реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві, який після введення в експлуатацію в червні 2011 року отримає статус стадіону категорії "еліт".

Між тим, 15 липня Президент Холдингової компанії “Київміськбуд” Василь Можар на зборах директорів заявив про виведення компанії з комунальної власності. При цьому новий власник так і не був представлений керівництву.

Нині у компанії існує думка, що мажоритарним власником холдингу став В'ячеслав Супруненко, зять мера Києва Леоніда Черновецького.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.